China interzice pe viaţă 43 de jucători şi oficiali din fotbal pentru aranjarea a 120 de meciuri

  • Federaţia Chineză de Fotbal a interzis pe viaţă 38 de jucători de fotbal şi cinci oficiali de club în urma unei anchete de doi ani privind aranjarea meciurilor şi jocurile de noroc.
  • Măsura face parte dintr-o campanie de reprimare a corupţiei într-unul dintre cele mai populare sporturi din China.
Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului China interzice pe viaţă 43 de jucători şi oficiali din fotbal pentru aranjarea a 120 de meciuri

China interzice pe viaţă 43 de jucători şi oficiali din fotbal pentru aranjarea a 120 de meciuri

Ancheta a constatat că au fost aranjate 120 de meciuri, fiind implicate 41 de cluburi de fotbal, a declarat Zhang Xiaopeng, un înalt funcţionar din cadrul Ministerului Securităţii Publice, în cadrul unei conferinţe de presă la Dalian, potrivit agenţiei oficiale de presă Xinhua, citată de Reuters.

Raportul nu a precizat dacă toate meciurile au avut loc în China.

Trei foşti internaţionali chinezi, Jin Jingdao, Guo Tianyu şi Gu Chao, şi jucătorul sud-coreean Son Jun-ho se numără printre cei care au primit interdicţie pe viaţă, conform concluziilor făcute publice marţi, la conferinţa de presă a ministerului şi a Administraţiei Generale a Sportului din China, la care a fost prezent şi preşedintele CFA.

Niciunul dintre jucători nu a făcut vreun comentariu public. Son a fost eliberat în martie după ce a fost deţinut timp de 10 luni în China şi s-a întors în Coreea de Sud.

Zhang a declarat că 44 de persoane au primit sancţiuni penale pentru luare de mită, jocuri de noroc şi deschiderea ilegală de cazinouri, în timp ce alte 17 persoane au fost găsite implicate în luare de mită şi aranjarea meciurilor.

Preşedintele CFA, Song Kai, a declarat că 43 dintre cei 44 au primit interdicţie pe viaţă de a desfăşura activităţi legate de fotbal, iar alţi 17 au primit interdicţii de cinci ani.

Concluziile au fost anunţate înaintea unui meci de calificare pentru Cupa Mondială, care va avea loc marţi la Dalian şi în care echipa Chinei va primi vizita Arabiei Saudite, după ce săptămâna trecută a pierdut cu 7-0 în faţa Japoniei.

Sportul s-a confruntat mult timp cu acte de corupţie, pe care fanii le-au invocat pentru performanţele slabe ale echipei naţionale masculine.

China, la rândul său, a intensificat represiunea împotriva corupţiei legate de fotbal.
În august, un fost vicepreşedinte al asociaţiei naţionale de fotbal a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru acceptarea de mită, iar un fost director al departamentului de competiţii a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru aceeaşi infracţiune.

Un fost preşedinte al CFA a fost condamnat la închisoare pe viaţă în martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici