Cinci jucători din Premier League, „abordaţi să aranjeze meciuri în afara terenului de antrenament”

Fostul fotbalist englez Moses Swaibu a afirmat că cel puţin cinci jucători din Premier League au fost „abordaţi să aranjeze meciuri în afara terenurilor de antrenament”, scrie The Telegraph.

Urmărește
176 afișări
Imaginea articolului Cinci jucători din Premier League, „abordaţi să aranjeze meciuri în afara terenului de antrenament”

Cinci jucători din Premier League, „abordaţi să aranjeze meciuri în afara terenului de antrenament”

Fostul fotbalist, care a evoluat la Bromley şi Lincoln City în timpul carierei sale de jucător, a fost condamnat pentru conspiraţie în vederea luării de mită în urma unei anchete privind aranjarea meciurilor în 2015, dar a continuat să colaboreze cu autorităţile fotbalistice în încercarea de a-şi schimba viaţa.

Jucătorii au vorbit, de asemenea, cu Swaibu despre problemele legate de pariuri în fotbal. Vedete importante precum mijlocaşul Sandro Tonali de la Newcastle United şi atacantul Ivan Toney de la Brentford au primit recent interdicţii consistente după ce au fost găsiţi vinovaţi de încălcarea regulilor privind pariurile.

Swaibu a declarat pentru The Telegraph: „Jucătorii m-au abordat de câteva ori şi mi-au spus „Am fost abordat de cei care aranjează meciuri în afara terenului meu de antrenament”, sau „Am ieşit în locuri în care ies de obicei jucătorii în Londra ... şi am fost abordat de persoane de origine asiatică.”

Fostul fotbalist a mai dezvăluit că jucătorii sunt confuzi în privinţa regulilor privind pariurile, adăugând: „Jucătorii mi-au spus că pariază. Ei spun: „Eu pariez pentru că suntem sponsorizaţi de o companie de jocuri de noroc, aşa că de ce nu pot să o fac?””

Federaţia engşeză de fotbal (FA) a emis un comunicat ca răspuns la articolul din The Telegraph: „Integritatea fotbalului englez, la toate nivelurile de joc, este de o importanţă capitală. Jocurile de noroc pe fotbal practicate de către jucătorii profesionişti sunt strict interzise şi, în fiecare sezon, oferim educaţie personalizată tuturor cluburilor şi jucătorilor profesionişti cu informaţii şi sfaturi cheie privind riscurile pariurilor şi aranjării meciurilor în fotbal. De asemenea, îi încurajăm pe toţi participanţii la fotbal să ne raporteze direct orice potenţială încălcare a regulilor şi regulamentelor noastre.”

Swaibu îşi foloseşte acum experienţa pentru a încerca să ajute tinerele vedete să evite implicarea în pariuri ilegale. El va dezvălui cum a ajuns să fie implicat în aranjarea meciurilor într-un nou podcast intitulat „Confessions of a Match Fixer”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici