Circuit automobilistic omologat FIA la Tărlungeni, proiectat de Tilke

Eberhard Tilke, fratele lui Herman Tilke, arhitectul noilor circuite pe care se desfăşoară Campionatul Mondial de Formula 1, a fost prezent, joi, la Braşov, cu ocazia lansării unui proiect în domeniul industriei auto, ce va include şi un circuit de teste şi competiţii la Tărlungeni.

Urmărește
76 afișări

Centrul de Dezvoltare şi Cercetare Aplicată "Transilvania Motorland" este un complex dedicat cercetării, producţiei şi testării vehiculelor rutiere şi componentelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Complexul va conţine un centru de cercetare aplicată în domeniul autovehiculelor rutiere, cu participarea Universităţii Transivania, un parc tehnologic dedicat industriei manufacturiere din domeniul auto – moto (componente şi accesorii) şi un circuit cu omologare FIA/FIM pentru testare şi competiţii.

"Proiectul este abia la început, am plecat de la conceptul de Centru de Dezvoltare şi Cercetare Aplicată «Transilvania Motorland» şi ne vom asigura că vom găsi soluţia ideală pentru locul propus", a declarat Eberhard Tilke, într-o conferinţă de presă.

Bogdan Marinescu, tatăl pilotului român de Formula 2 şi consultantul primarului din Tărlungeni, Iosif Kiss, a afirmat că noul circuit va putea găzdui orice fel de competiţie auto, cu excepţia Formulei 1. "Proiectul vrea să continue tradiţia pe care Braşovul o are în cercetarea şi învăţămîntul din domeniul auto. Vor exista proiecte concretizate în modele experimentale, iar acestea vor trebui testate pe un circuit ce trebuie omologat de Federaţia Internaţională de Automobilism şi de Federaţia Internaţională de Motociclism, pentru ca şi testele să fie omologate. Astfel se dezvoltă şi al doilea nivel al proiectului, acela al circuitului competiţional, care va satisface atît nevoia de spectacol, cît şi o nevoie care acum se manifestă pe drumurile publice, generând insecuritate. În principiu, circuitul ce va fi construit va putea găzdui orice tip de competiţie internaţională auto şi moto, cu excepţia Formulei 1", a declarat Bogdan Marinescu.

Mihai Marinescu, locul 3 la general în campionatul Formula 2, crede că piloţii români vor avea, odată cu inaugurarea circuitului, un loc de antrenament la nivel înalt. "Motorsportul românesc avea nevoie de o pistă, un loc unde să ne putem antrena, care ne este la îndemână. Odată cu acest proiect sportul cu motor din România va căpăta o altă dimensiune. Mă bucur că în sfârşit mă voi putea antrena într-un loc foarte aproape de casă. Fanii motorsportului vor avea un loc în care vor putea să îşi vadă idolii în acţiune. Am înţeles că se vor organiza competiţii importatnte pe aceast circuit. Dependenţii de adrenalină şi maşini puternice vor avea un loc în care vor putea să îşi încerce abilităţile în siguranţă maximă", a spus Marinescu.

El a adăugat că pe circuitul de la Transilvania Motorland se vor putea realiza şi şcoli de pilotaj şi cursuri de «safe driving».

Proiectul este preconizat să fie finalizat în 2014, iar potrivit beneficiarilor acestuia (Primăria Braşov şi Primăria Tărlungeni) este posibil să fie găzduită o competiţie din calendarul FIA pe circuitul din Transilvania Motorland chiar din primul an de existenţă al pistei.

Compania germană Tilke Gmbh, fondată în 1983, este condusă de Hermann Tilke şi de Peter Wahl, iar designul circuitelor proiectate de companie este realizat de Eberhard Tilke.

Printre circuitele proiectate în ultimii 15 ani se numară Sepang International Circuit, Bahrain International Circuit, Shanghai International Circuit, Istanbul Park Racing Circuit, Marina Bay Street Circuit - Singapore, Yas Marina Circuit - Abu Dhabi, dar şi Bucharest Ring.

Pe lângă proiectarea şi managementul construcţiei de circuite, Tilke Gmbh are o vastă experienţă în proiectarea de centre de testare pentru vehicule rutiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici