Clarificările LPF privind incidentul de la meciul FC Rapid 1923 Bucureşti - CFR 1907 Cluj

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) doreşte să aducă clarificări în legătură cu informaţiile apărute în presa sportivă, după disputarea meciului dintre FC Rapid 1923 Bucureşti şi CFR 1907 Cluj, din etapa a doua a SuperLigii.

Urmărește
376 afișări
Imaginea articolului Clarificările LPF privind incidentul de la meciul FC Rapid 1923 Bucureşti - CFR 1907 Cluj

Clarificările LPF privind incidentul de la meciul FC Rapid 1923 Bucureşti - CFR 1907 Cluj

În spaţiul public a circulat o informaţie catalogată drept falsă, conform căreia LPF ar fi reacţionat la desfăşurarea unui banner în Peluza Nord a stadionului Giuleşti, ameninţând clubul Rapid cu pierderea meciului cu 0-3 la „masa verde”. LPF subliniază că nu a existat nicio ameninţare de acest fel, nici din partea conducerii forului, nici din partea observatorului de joc.

LPF reafirmă în comunicat că respectă ideea de competiţie şi fair-play, cluburile, jucătorii şi munca lor, precum şi publicul de pe toate arenele. De asemenea, LPF consideră că stadioanele trebuie să rămână spaţii în care polarizarea socială să nu îşi găsească locul de manifestare. Discreditarea statului român şi a instituţiilor sale, inclusiv Justiţia, Poliţia şi Jandarmeria, nu îşi are locul într-o arenă sportivă.

Liga Profesionistă de Fotbal crede că fiecare persoană merită prezumţia de nevinovăţie şi că aceasta trebuie respectată de toţi.

„Avem credinţa că fotbalul reprezintă el însuşi o lume atât de frumoasă şi de complexă, încât orice interferenţă a sa cu suporterii trebuie să stea sub semnul respectului necondiţionat şi, mai cu seamă, al adevărului.”, a scris LPF în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici