Cluburile de fotbal Lazio şi Atletico, sancţionate din cauza comportamentului rasist al suporterilor

Cluburile Lazio şi Atletico Madrid au fost sancţionate pentru comportamentul rasist al suporterilor lor în competiţiile europene, a anunţat vineri UEFA, citată de The Independent.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Cluburile de fotbal Lazio şi Atletico, sancţionate din cauza comportamentului rasist al suporterilor

Forul a declarat că două sectoare din Peluza Nord a stadionului Lazio (48 şi 49) vor fi închise pentru următorul meci de pe teren propriu al echipei italiene din Europa League, care este programat pe 7 noiembrie împotriva echipei Porto, după comportamentul rasist al unor fani în victoria cu 4-1 împotriva echipei franceze Nice, de săptămâna trecută.

Lazio a fost, de asemenea, amendată cu 45.000 de euro, sancţiune care a fost însoţită şi de închiderea parţială a stadionului pentru un meci suplimentar.

„Respectiva închidere parţială a stadionului este suspendată pe parcursul unei perioade de probă de un an”, a anunţat UEFA.

Atletico Madrid a fost amendată cu 30.000 de euro, sancţiune însoţită de o interdicţie cu suspendare de a vinde bilete fanilor săi în deplasare pentru un meci din competiţia UEFA. Perioada de probă este de un an.

Fanii lui Atletico au avut un comportament „rasist/discriminatoriu” în meciul pierdut cu 4-0 în Liga Campionilor la Benfica săptămâna trecută.

Echipa Anderlecht a primit şi ea interdicţia de a vinde bilete fanilor săi în deplasare pentru meciul din Europa League de la RFS din Letonia, de pe 7 noiembrie, după ce UEFA a decis să aplice „măsura disciplinară cu suspendare impusă la 21 octombrie 2022 pentru aprinderea de artificii, aruncarea de obiecte, acte de distrugere şi tulburări ale mulţimii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici