- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (15.04.2013, 16:09)
- Adrian Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU despre incidentele de la Rapid - Steaua: România nu poate fi onomatopee
Toată disputa legată de incidentele provocate de suporterii rapidişti la meciul cu Steaua poate fi redusă la simplă discuţie legată de o anormală, revoltătoare şi provocatoare strategie de marketing. Rapidiştii au vrut să strige doar atât - România nu e Meme, România nu e onomatopee!
Urmărește
2515 afișări
COMENTARIU despre incidentele de la Rapid - Steaua: România nu poate fi onomatopee (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)
De mai bine de două săptămâni declaraţiile venite dinspre Ghencea au avut un singur scop, să aţâţe, să instige: "le dăm cinci goluri", "premiez cu mii de euro fiecare gol peste cinci", "meciul cu Rapid nu e derbi", "vrem să câştigăm titlul 24 la diferenţă de 24 de puncte", "suporterii rapidişti vor invada gazonul". Şi peste toate aroganţa maximă - harta României colorată în roşu şi albastru pe reverul sacoului celui mai înfumurat manager din fotbalul românesc. "România e Steaua", ideea paguboasă în jurul căreia se bazează întreaga strategie de marketing a clubului Steaua.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te afectează financiar Ordonanța Trenuleț? Partidele au primit în primele 11 luni din an 400 mil. de lei
-
Preşedintele azer dă vina pe Rusia pentru doborârea avionului în ziua de Crăciun. Ce solicită din partea Moscovei
-
Avionul prăbuşit în Coreea de Sud: Prima mărturie a unuia dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei
-
Guvernul elimină facilităţile fiscale pentru angajaţii din IT, construcţii, industrie alimentară
Aroganţa, subestimarea intenţionată a adversarului până la ridiculizarea acestuia, patriotismul de duzină, incitant, au condus la incidentele din Giuleşti, de duminică seara. Şi asta pe fondul unei reacţii absente în totalitate din partea celor ce conduc fotbalul românesc. Nu poţi avea pretenţia să fii primit cu garoafe de galeria rapidistă pe care o ridiculizezi frecvent, prin toate mijloacele.
Se dă o situaţie: campioana, CFR Cluj, patronată de cetăţeanul român de etnie maghiară Paszkany Arpad, ar fi avut cu totul întâmplător culorile roşu-alb-verde, iar strategia de markenting a grupării din Gruia s-ar fi învârtit în jurul aceleiaşi idei, harta României vopsită în culorile menţionate. Ar fi fost cel puţin o revoluţie în România? Ne-ar fi luat ungurii nu numai Ardealul, ci toată ţara? Am fi strigat "Afară, afară, cu ungurii din ţară!"? Era îndreptăţit?
De aia trebuie aplaudat curajul suporterilor rapidişti de a se indigna. Pentru că într-o societate sănătoasă trebuie să existe divergenţe de idei. Trebuie să existe mai multe echipe, trebuie să existe libertatea de a putea iubi altceva decât îţi este indicat sau impus. Ei au vrut să se facă auziţi: Noi nu suntem reprezentaţi de Meme, şi noi suntem între graniţele alea vopsite de voi în roşu şi albastru, România nu poate fi o onomatopee. Nici Ceauşescu nu a reuşit ceea ce se încearcă prin această "strategie de marketing", gândită de vreun diminutiv, reducerea unui fenomen la o singură echipă.
Steaua este fără îndoială cea mai bună echipă din fotbalul românesc la ora actuală. Steaua e pe val. Steaua este viitoarea campioană a României. Steaua a reprezentat cu succes România în Liga Europa. Dar Steaua nu e în niciun caz România. Şi spre binele României, a fotbalului din România şi chiar al Stelei, atitudinea, nu şi modul de acţiune, al suporterilor rapidşti este de aplaudat.
Manifestările de ură faţă de un sistem impus ale suporterilor rapidişti, craioveni, timişoreni, clujeni sau arădeni sunt de admirat tocmai pentru că ţin treaz un spirit şi o libertate. De a iubi şi altceva. Paradoxal, fanatismul urât şi hulit în civilizaţiile actuale demonstrează că poate fi o formă de păstrare a unei democraţii, de stopare a transformării unei naţii în una de pinguini.
Citește pe alephnews.ro: Turismul din Paris a crescut semnificativ după redeschiderea Catedralei Notre-Dame. Jocurile Olimpice au influențat fluxul de vizitatori în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Reghecampf: Încercăm să câştigăm acest campionat pe teren şi de aceea am revenit pe gazon
Citește și: RAPID - STEAUA 1-1, în derbiul etapei a XXVI-a
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Care sunt premierele pe care nu trebuie să le ratezi în 2025 ? Noul an promite filme pentru toate categoriile de vârstă
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Imagini sfâșietoare! Constantin și Teodora au fost înmormântați împreună, iar micuța Sofia între ei
CANCAN.RO
Patru ZODII care vor avea parte fericire, bani și noroc până pe 4 ianuarie. Va fi o perioadă minunată pentru ele
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:05
Poliţiştii şi poliţiştii de penitenciare protestează luni în faţa Guvernului
-
astăzi, 17:44
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1040. Yermak avertizează asupra posibilităţii de escaladare a războiului hibrid lângă graniţele NATO / Ucraina se concentrează pe garanţiile de securitate înaintea aderării la NATO / Rolul Germaniei în menţinerea păcii în Ucraina depinde de aprobarea Rusiei, spune Merz