Comitetul Executiv al FRF a validat decizia TAS prin care FC Timişoara îşi recapătă numele de Politehnica

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că membrii Comitetului Executiv au validat decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv prin care clubul FC Timişoara îşi recapătă dreptul de folosinţă al numelui Politehnica, a culorilor şi palmaresului.

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului Comitetul Executiv al FRF a validat decizia TAS prin care FC Timişoara îşi recapătă numele de Politehnica

Comitetul Executiv al FRF a validat decizia TAS prin care FC Timişoara îşi recapătă numele de Politehnica (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Comitetul Executiv a validat decizia TAS privind recăpătarea dreptului de nume, culori şi palmares ale Politehnicii Timişoara SA", a spus Sandu.

Comitetul Executiv a luat act de hotărârea TAS şi a admis schimbarea denumirii clubului din SC FC Timişoara SA în SC Politehnica Timişoara SA.

FC Timişoara, gruparea din Liga a II-a, prezidată de Marian Iancu, şi Poli Timişoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, şi-au disputat de peste cinci ani palmaresul şi însemnele Politehnicii Timişoara, club fondat în 1921.

În şedinţa de joi, membrii Comitetului Executiv al FRF au admis că suporterii pot afişa bannere pe stadioane, dar numai în locurile anunţate şi fără ca acestea să conţină mesaje cu caracter rasist, xenofob, injurios sau calomnios. "Pe 14 martie şi 3 aprilie am avut două runde de discuţii cu reprezentanţii suporterilor echipelor Rapid, Steaua, Ceahlăul, Oţelul Galaţi, Universitatea Cluj, CFR Cluj, FCM Târgu Mureş şi Farul Constanţa. Am fost de acord azi, în Comitetul Executiv, că, în conformitate cu Legea 4 şi modificată cu Legea 10, prezenţa bannerelor în stadion este admisă. În conformitate şi cu legea şi cu modificare a articolului din ROAF, pot fi expuse bannere fără conţinut rasist, xenofob, calomnios sau injurios. Vor fi desemnate de către clubul organizator împreună cu observatorul şi reprezentantul ligii suporterilor locurile unde vor fi expuse în timpul meciului. Aşadar suporterii îşi pot manifesta susţinerea şi prin înscrisuri. Tot ce înseamnă încălcarea legii însă va suporta consecinţele. O să avem o discuţie şi cu Jandarmeria privind eventualele excese la care s-au dedat dânşii prin combaterea anumitor gesturi", a explicat Mircea Sandu.

Propunerea LPF privind amânarea cu un an a obligativităţii acoperirii unui anumit număr de locuri din capacitatea stadioanelor a fost acceptată de Comitetul Executiv. "S-a validat propunerea LPF de modificare a articolului 40 din ROAF, referitoare la obligativitatea dotării cu încălzire a tuturor terenurilor din Liga I şi acoperirea unui anumit număr de locuri din capacitatea stadionului, 3.000 de locuri pentru arenele de 10.000 şi 5.000 pentru cele peste 10.000. Liga ne-a solicitat ca primul punct, cel cu încălzirea terenurilor, să se păstreze, adică toate să fie încălzite în sezonul 2012-2013, dar a cerut o derogare de un an a termenului pentru acoperirea acelor locuri pe scaune", a adăugat Sandu.

S-a aprobat de asemenea amânarea cu un sezon a modificării sistemului competiţional la Liga a II-a şi Liga a III-a. "Modificarea sistemului competiţional pentru Liga a II-a şi Liga a III-a se amână cu un an. Adică în sezonul în 2012-2013 va fi în continuare cu 16 echipe. Din 2013-2014 se va trece la 14 echipe, iar în 2014-2015 vom începe Liga a II-a şi a III-a cu 12 echipe, vom avea deci play-off şi play-out", a precizat preşedintele FRF.

El a adăugat că din punctul său de vedere şi numărul echipelor din Liga I ar trebui redus la 14. "Sunt trei-patru echipe care au o anumită valoare, dar după părerea mea e un campionat slab. Sunt prea multe echipe, prea puţină valoare, prea puţini jucători români, prea mic interes din partea cluburilor de a-şi dezvolta propriile academii de fotbal. Din punctul meu de vedere, e un campionat care ar trebui să aibă 14 echipe, cel mult 16... deşi 16 ar fi multe. Cred că aşa ar da o altă consistenţă competiţiei", a mai spus Mircea Sandu.

FRF a obţinut din partea UEFA finanţare pentru refacerea terenurilor de joc ale echipelor din Liga a II-a. "Am reuşit să mai aducem în ţară 3 milioane de euro şi 500.000 de dolari. 3 milioane de euro în proiectul pentru refacerea terenurilor la Liga a II-a, mai puţin cele 4 care promovează şi cele 6 care retrogradează. Aştept ca proprietarii sau cluburile să vină cu jumătatea cealaltă, conform caietului de sarcini", a afirmat Sandu.

Comitetul Executiv al FRF a convocat Adunarea Generală pentru 14 mai, ora 11.00, la Casa Fotbalului.

Tot joi a fost aprobat calendarul competiţional pentru sezonul 2012-2013, la nivelul Ligilor I, a II-a şi a III-a, precum şi cel al Cupei României-Timişoreana după cum urmează:

- Campionatul Ligii I va începe la 21 iulie 2012, competiţia urmând să se desfăşoare fără etape intermediare până la data de 15 decembrie odată cu disputarea etapei a XX-a. În 2 martie 2013, campionatul se va relua cu etapa a XXI-a, întrecerea având prevăzută ultima etapă, a XXXIV-a, la 29 mai 2013.

- Campionatul Ligii a II-a va începe în 18 august 2012, turul urmând să se încheie cu etapa a XV-a, la 24 noiembrie 2012. Reluarea competiţiei e programată la 2 martie 2013, ultima etapă urmând să aibă loc în 1 iunie 2013.

- Campionatul Ligii a III-a are programată prima etapă în 17 august 2012, turul încheindu-se, cu etapa a XV-a, la 23 noiembrie 2012. Întrecerea se va relua la 1 martie 2013, ultima etapă fiind programată în 31 mai 2013.

- Cupa României-Timişoreana va debuta cu faza I, la 18 iulie 2012. Şaisprezecimile de finală (primul tur cu participarea echipelor din Liga I) sunt programate în 26 septembrie 2012, optimile de finală la 31 octombrie 2012, sferturile de finală la 28 noiembrie 2012, prima manşă a semifinalelor la 12 decembrie 2012, a doua manşă a semifinalelor în 12 aprilie 2013 şi finala în 1 iunie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici