- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comitetul Executiv al UEFA se pronunţă, vineri, în privinţa planului de reformă a LC
Comitetul Executiv al UEFA, din care face parte şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, se va pronunţa, vineri, la Lucerna, în privinţa planului de reformă a Ligii Campionilor prezentat de Michel Platini.
Comitetul Executiv al UEFA se pronunţă, vineri, în privinţa planului de reformă a LC
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a dezvăluit, în data de 30 august, la Monte Carlo, proiectul său de "reechilibrare" a LC (care să intre în vigoare în 2009), parte a programului său care a fost cea mai dezbătută înainte de alegerile pentru postul de preşedinte al forului european.
Una din "evoluţii" ("nu revoluţie", după cum a precizat Platini), prevedea ca cele 16 câştigătoare ale Cupelor în cele mai bine clasate ţări la nivel european să se înfrunte într-o fază preliminară pentru patru locuri în grupele Ligii Campionilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Pentru o ţară ca Franţa, acest lucru ar însemna că clasarea pe locul trei în campionat nu va mai fi sinonimă cu turul preliminar al LC. Dacă proiectul Platini ar fi fost aplicat în acest an, Olympique Lyon şi Olympique Marseille s-ar fi calificat direct în faza grupelor, dar Toulouse (locul 3) nu ar fi jucat în primul tur preliminar, ci în această fază ar fi evoluat Sochaux, câştigătoarea Cupei Franţei.
Proiectul lui Platini a stârnit controverse. G14 şi-a arătat imediat nemulţumirea, iar la 21 septembrie reprezentanţii ligilor europene s-au declarat unanim împotriva participării câştigătoarelor Cupelor în Liga Campionilor în detrimentul echipelor bine clasate în campionatele naţionale.
La 22 octombrie, preşedinţii federaţiilor franceză, germană, engleză, spaniolă, italiană şi portugheză au cerut "un termen rezonabil de gândire", evaluat de conducătorul forului francez, Jean-Pierre Escalettes, la trei ani. Platini se aştepta la aceste reacţii şi pentru a evita un conflict a stabilit un consiliu strategic al UEFA în data de 12 noiembrie, în care s-au studiat "contra-propunerile" privind proiectul său. La această întâlnire, federaţiile şi UEFA au ajuns la un consens.
Comitetul Executiv de vineri ar putea abandona ideea de a se lega cupele naţionale de Liga Campionilor. În schimb, în versiunea definitivă ar putea rămâne deschiderea LC către "ţările mici şi mijlocii".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO