Confruntare inedită - Duplantis şi Warholm vor concura la 100 m sprint

Săritorul cu prăjina Armand Duplantis şi alergătorul de garduri Karsten Warholm vor concura într-un sprint de 100 de metri în septembrie, a declarat miercuri campionul olimpic şi recordmenul mondial, suedezul Duplantis.

Urmărește
168 afișări
Imaginea articolului Confruntare inedită - Duplantis şi Warholm vor concura la 100 m sprint

Confruntarea de 100 m sprint dintre Duplantis şi Warholm. Sursa foto: Instagram, @mondo_duplantis

Duplantis, care a reuşit să-şi apere titlul olimpic la săritura cu prăjina şi şi-a doborât recordul mondial la Paris la începutul acestei luni, se va întrece la Zurich cu Warholm, deţinătorul recordului mondial la 400 m garduri şi medaliat cu argint la Jocurile din 2024.

Suedezul Duplantis şi norvegianul Warholm, care împărtăşesc o rivalitate amicală, au planificat sprintul anul trecut şi au aşteptat momentul potrivit pentru a concura, asigurându-se că programul le permite să concureze fără riscul de accidentare.

Confruntarea scandinavă va avea loc pe stadionul Letzigrund la 4 septembrie, înaintea reuniunii Diamond League de la Zurich.

„Am nevoie de Vernon Norwood, de antrenorul LSU Dennis Shaver şi de Sha'Carri Richardson pentru a mă inspira să-mi ocup locul în în blockstarturi ”, a scris Duplantis pe X cerând ajutorul prietenilor săi de la Louisiana State University, precum şi a unui antrenor.

Cea mai bună performanţă personală a lui Warholm pe 100 m este de 10.49 secunde, obţinută în 2017, în timp ce Duplantis a cronometrat un 10.57 cu un vânt de +2.1 în 2018, când era în liceu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici