- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (03.07.2014, 13:27)
- Adrian Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Constantina Diţă se va retrage din activitate la Maratonul Internaţional Bucureşti
Campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că se va retrage din activitatea sportivă în cadrul celei de-a 7-a ediţii a Maratonului Internaţional Bucureşti Raiffesen Bank, din 4-5 octombrie, al cărei ambasador de imagine a devenit.
Urmărește
133 afișări
Constantina Dita
"Am ales Maratonul Internaţional Bucureşti, pentru că este cel mai important din România. De multe ori am fost invitată să particip, dar nu am putut veni din cauza altor evenimente. Îmi face plăcere să revin acasă, să alerg acest maraton. M-am gândit să-mi fac retragerea acasă chiar dacă am primit propunerea de a o face şi în Statele Unite, unde m-am stabilit, dar am refuzat", a declarat Diţă, care a precizat însă că nu va concura la proba de maraton din cauza faptului că nu mai face antrenamente de mai multă vreme.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
„Nu putem da oameni afară" - reacţia firmelor la decizia guvernului de a anula facilităţile fiscale
-
„Nu hrăniţi trollul”. Olaf Scholz reacţionează la insultele făcute de Elon Musk
-
Zelenski s-a oferit să cumpere arme de la viitoarea administraţie Trump cu active ruseşti îngheţate
Întrebată de fosta campioană olimpică la gimnastică, Andreea Răducan, la ce se gândea în timpul curselor de maraton, Constantina Diţă a spus că era mult prea concentrată pentru a se putea gândi la altceva în afara concursului. "Maratonul de la Londra a fost cel mai frumos la care am participat. Sunt mulţi oameni entuziaşti pe traseu, care îţi dau putere. În timpul unei curse te gândeşti la fiecare kilometru parcurs şi la timpul obţinut. Dacă greşeşti, eşti pierdut. Nu ai timp să te gândeşti la altceva în afara cursei", a afirmat fosta campioană olimpică de la JO de la Beijing, care deţine în prezent recordurile naţionale la probele de 20 de km alergare pe şosea, semimaraton şi maraton.
O problemă a ediţiei din acest an a Maratonului Internaţional Bucureşti este legată de traseul care urmează a fi stabilit, Valeria Răcilă van Groningen, organizatoarea competiţiei, precizând că nu poate face promisiuni în ceea ce priveşte lungimea traseului, din cauza lucrărilor din Capitală. "Am trecut deja prin comisia de la primărie şi sunt multe lucrări în Bucureşti. Nu se ştie dacă se vor finaliza lucrările nici pe Calea Victoriei până în septembrie. Noi am vrea să primim un traseu nou, dar în momentul actual, ca şi organizator, nu pot promite că vom avea un traseu mai mare. Vom mai avea unele discuţii cu primarul Sorin Oprescu în acest sens", a declarat Valeria Răcilă van Groningen, preşedintele Asociaţiei Bucharest Running Club, organizatorul competiţiei.
Prezent la conferinţa de presă, viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, a dat însă asigurări că va fi stabilit un traseu pe toată distanţa de 42,195 de km a maratonului. "Vrem să marcăm cei 555 de ani ai Bucureştiului prin acest eveniment sportiv, printr-un traseu care să arate frumuseţile oraşului. Cu siguranţă va fi un traseu mai lung, care să străbată Bucureştiul de la Sud la Nord", a declarat Nicolaescu.
La ediţiile anterioare ale competiţiei, sportivii înscrişi la cursa de maraton erau nevoiţi să parcurgă de două ori traseul de semimaraton, de 21,097 km, care începea şi se termina în faţa Palatului Parlamentului.
Organizatorii se aşteaptă ca anul acesta să participe peste 8.000 de alergători, din peste 50 de ţări. Participanţii pot opta pentru cursa de maraton (42,195 km), semimaraton (21,097 km), ştafete (4x10,548 km) sau pentru cursa populară de 2,9 km. Vor fi organizate de asemenea curse destinate copiilor, pe categorii de vârstă, şi una de "jogging în scutece", la care păriniţii vor împinge cărucioarele cu copii pe distanţa de 800 de metri.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Știi cum procedezi la alegeri. Cauți Trump pe buletin. Cu liderii Democrativei, rămâne cum am stabilit: Le-o dai în vot
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Zodia care se umple de bani în 2025, potrivit cunoscutei Minerva: va avea cea mai mare provocare financiară
CANCAN.RO
Cât plătești pentru un kilogram de somn sau plătică din Delta Dunării. Cât costă macroul sau crapul, pentru masa de Bobotează și Sf. Ion
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe