Controversatul Felix Zwayer va arbitra meciul Olanda – Anglia de la Euro 2024

  • Un arbitru german criticat cândva de Jude Bellingham pentru trecutul său în materie de „aranjare a meciurilor” va oficia miercuri semifinala Campionatului European al Angliei împotriva Olandei.
  • Felix Zwayer, în vârstă de 43 de ani, va conduce o echipă de arbitri complet germană.
Urmărește
780 afișări
Imaginea articolului Controversatul Felix Zwayer va arbitra meciul Olanda – Anglia de la Euro 2024

Controversatul Felix Zwayer va arbitra meciul Olanda – Anglia de la Euro 2024

În 2021, când Bellingham juca pentru Borussia Dortmund, mijlocaşul englez a fost amendat cu 40.000 de euro pentru că a făcut referire la interdicţia anterioară a oficialului pentru aranjarea meciurilor, elatează BBC Sport.

Zwayer, care a arbitrat şi meciul România - Olanda 0-3, a primit o interdicţie de şase luni în 2005, după ce a fost investigat pentru că a luat o mită de 250 de lire sterline de la oficialul Robert Hoyzer.

Hoyzer a primit ulterior o interdicţie pe viaţă din fotbal.

Comentariile lui Bellingham au venit după ce Dortmund a pierdut cu 3-2 în faţa lui Bayern Munchen.

În timpul meciului, arbitrul nu a acordat un penalty pentru Dortmund, dar a acordat o lovitură de pedeapsă adversarilor.

Bellingham, care avea 18 ani la acea vreme, a declarat pentru serviciul de streaming Viaplay: „Pui un arbitru care are meci aranjat la cel mai mare meci din Germania. La ce vă aşteptaţi?"

Bellingham a jucat un rol cheie în campania Angliei pentru Euro 2024.

El a marcat un gol egalizator în ultimul minut al timpului regulamentar în meciul cu Slovacia din optimi şi a marcat din penalty la loviturile de departajare ale echipei în sferturile de finală împotriva Elveţiei.

Bellingham a marcat, de asemenea, împotriva Serbiei în faza grupelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici