- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Copos după sentinţa în dosarul transferurilor: Justiţa nu se face în mass-media
Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat marţi agenţiei MEDIAFAX, după ce a fost achitat împreună cu ceilalţi şapte inculpaţi în dosarul transferurilor de jucători de fotbal, că "justiţia nu se face în massa-media".
George Copos (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)
"Singurul meu comentariu este că justiţia nu se face în mass-media", a spus Copos, refuzând să facă alte declaraţii.
Cei opt inculpaţi în dosarul transferurilor de jucători de fotbal, Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu, au fost achitaţi, marţi, de Tribunalul Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Totodată, instanţa a ridicat sechestul asigurator pe conturile cluburilor FC Dinamo, Rapid, Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa, precum şi pe cele ale fraţilor Becali. Cheltuileile de judecată rămân în sarcina statului.
La ultimul termen de judecată, din 21 februarie, au fost prezenţi toţi cei opt inculpaţi, agenţii de fotbalişti Ioan şi Victor Becali, acţionatul majoritar al FC Rapid, George Copos, preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, fostul acţionar dinamovist Gigi Neţoiu, fostul impresar Gică Popescu şi fostul preşedinte al cluburilor Oţelul Galaţi şi Steaua, Mihai Stoica.
Procurorul de şedinţă, Cristian Anghel, a cerut instanţei condamnarea tuturor inculpaţilor la pedepse cu executare, acestea variind între minimum pedepsei, pentru Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, şi maximum acesteia pentru Ioan şi Victor Becali.
Pentru George Copos, Anghel a solicitat condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către jumătatea maximă a pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.
În cazul lui Mihai Stoica, procurorul a solicitat condamnarea cu executare în regim de detenţie peste minimum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Pentru ceilalţi şase inculpaţi solicitările procurorului au fost următoarele:
Cristian Borcea - condamnarea cu executare în regim de detenţie către jumătatea maximă a pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Ioan Becali - condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către maximum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.
Victor Becali - condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către maximum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.
Jean Pădureanu - condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către minimum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.
Gheorghe Neţoiu - condamnarea cu executare în regim de detenţie peste minimum pedepsei specificat de lege pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Gheorghe Popescu - condamnarea cu executare în regim de detenţie peste minimum pedepsei specificat de lege pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.
Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.
Procesul a avut 39 de termene şi s-a încheiat după trei ani şi patru luni.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO