Corvinul Hunedoara mai primeşte o şansă din partea FRF pentru schimbarea formei de organizare

  • Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a adoptat marţi o decizie importantă pentru viitorul echipei Corvinul Hunedoara.
  • Câştigătoarea ultimei ediţii a Cupei României va beneficia de amânarea jocurilor din primele două etape, pentru a putea face trecerea de la o nouă formă de organizare.
Urmărește
637 afișări
Imaginea articolului Corvinul Hunedoara mai primeşte o şansă din partea FRF pentru schimbarea formei de organizare

Corvinul Hunedoara mai primeşte o şansă din partea FRF pentru schimbarea formei de organizare

Cazul echipei de fotbal Corvinul Hunedoara, la fel ca şi al echipei Steaua Bucureşti, provoacă discuţii ample în ultimii ani. Ambele echipe au avut drept de promovare în prima ligă valorică, din Liga 2, în sezonul trecut, dar pentru că regulile interne nu permit unei echipe cu statut juridic de club de drept public să promoveze, acestea au rămas în eşalonul secund.

Situaţia a devenit şi mai complicată anul acesta, când Corvinul Hunedoara a decis să treacă la statutul de club de drept privat. Din cauza evoluţiei sub forma de club de drept public în competiţiile europene, hunedorenii nu vor putea face schimbarea statului juridic la timp pentru a evolua în Liga 2, în cazul în care vor avansa în competiţiile europene.

Pentru a încerca să rezolve această problemă, Comitetul Executiv al FRF a decis marţi să amâne primele două etape ale echipei Corvinul Hunedoara. Astfel, dacă Corvinul nu va rece de turul trei al Conference League, clubul va putea face modificarea în timp util.

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a precizat că dacă hunedorenii vor avans totuşi în competiţie, Comitetul Executiv al FRF, împreună cu organismele abilitate ale UEFA vor căuta o nouă modalitate de a rezolva problema în conformitate cu cadrul legal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici