COSR a premiat medaliaţii şi sportivii clasaţi pe locurile 4-6 la Jocurile Europene de la Baku. Petrache: Puteam obţine mai multe medalii la Baku dacă unele federaţii tratau mai serios competiţia

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român i-a premiat, marţi, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Casa Olimpică, pe medaliaţii şi sportivii români care s-au clasat pe locurile 4-6 la prima ediţie a Jocurilor Europene, competiţie desfăşurată la Baku în perioada 12 - 28 iunie.

Urmărește
125 afișări
Imaginea articolului COSR a premiat medaliaţii şi sportivii clasaţi pe locurile 4-6 la Jocurile Europene de la Baku. Petrache: Puteam obţine mai multe medalii la Baku dacă unele federaţii tratau mai serios competiţia

COSR a premiat medaliaţii şi sportivii clasaţi pe locurile 4-6 la Jocurile Europene de la Baku (Imagine: HEPTA)

Petrache: Puteam obţine mai multe medalii la Baku dacă unele federaţii tratau mai serios competiţia

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a declarat, marţi, că România putea obţine mai mult de 12 medalii la Jocurile Europene de la Baku dacă "unele federaţii" tratau mai serios competiţia.

Alin Petrache nu a dorit să nominalizeze federaţiile la care a făcut referire. "Pentru noi, competiţia de la Baku a fost o pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Puteam avea rezultate mai bune la Baku. Dacă unele federaţii tratau mai serios, mai cu intensitate această competiţie cu siguranţă puteam să ne bucurăm de mai multe medalii", a spus Petrache, la finalul festivităţii în cadrul căreia COSR i-a premiat pe medaliaţii şi sportivii clasaţi pe locurile 4-6 la prima ediţie a Jocurilor Europene.

Întrebat dacă Federaţia Română de Gimnastică este una dintre cele care nu au tratat serios Jocurile Europene, şeful COSR a răspuns: "Nu e vorba neapărat de federaţia de gimnastică. Federaţia de gimnastică ne-a pus la dispoziţie lotul cel mai în formă de care dispunea. Sunt probleme, dar cu siguranţă ele pot fi remediate. Este o federaţie serioasă care ne-a învăţat cu medalii. Aşa că vor trebui să muncească în continuare şi să facă aceste medalii. Sperăm să calificăm în toamnă şi echipa feminină şi cea mai masculină la Rio".

El a explicat că este nevoie de un plan bine pus la punct pentru ca România să poată obţine la Jocurile Olimpice numărul de medalii câştigate înainte de 1989. "Fiecare federaţie poate va avea nevoie, şi să nu ne fie ruşine, poate de un antrenor mai bun, de un conducător tehnic mai bun, de un preparator fizic mai bun, de un psiholog, de nişte medici care să stea în permanenţă alături de aceste loturi pentru a obţine calificarea unui număr cât mai mare de sportivi şi la Rio să obţină medaliile de care avem nevoie. Pentru că de 25 de ani mergem numai descrescător în privinţa medaliilor şi numai cu un plan bine pus la punct putem reveni", a adăugat Alin Petrache.

Sportivii au fost premiaţi după cum urmează: medalia de aur - 15.000 de lei, medalia de argint - 9.000 de lei, medalia de bronz - 6.000 de lei, locul 4 - 5.000 de lei, locul 5- 3.000 de lei, locul 6 - 2.500 de lei.

De menţionat că oficialii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au dublat, conform legislaţiei, sumele încasate de sportivii medaliaţi. Astfel că pentru aur un sportiv a încasat 30.000 de lei, pentru argint 18.000 de lei şi pentru bronz 12.000 de lei.

"Niciodată recompensa financiară nu a putut acoperi efortul pe care îl face un sportiv de înaltă performanţă pentru a aduce în ţară acea medalie. Nu am făcut un calcul total, premiile sunt însă consistente. Nu sunt importante sumele, de exemplu pentru medalia de aur un sportiv va primi 30.000 de lei", a declarat preşedintele COSR, Alin Petrache, la finalul festivităţii.

Echipa olimpică a României a obţinut la ediţia inaugurală a Jocurilor Europene trei medalii de aur, cinci de argint, patru de bronz, două locuri 4, nouă locuri 5 şi două locuri 6.

Scrimă - două medalii de aur, două de argint, una de bronz şi un loc 6:

Locul 1 - Ana Maria Brânza, Simona Gherman, Simona Pop, Amalia Tătăran (spadă echipe)

Ana Maria Brânza (spadă individual)

Locul 2 - Tiberiu Dolniceanu, Florentin Badea, Georgian Bucur, Iulian Teodosiu (sabie echipe)

Tiberiu Dolniceanu (sabie individual)

Locul 3 - Simona Gherman (spadă individual)

Locul 6 - Iulian Teodosiu (sabie individual)

Judo - o medalie de aur şi un loc 5:

Locul 1 - Andreea Chiţu (52 kg)

Locul 5 - Alexandra Florian (52 kg)

Gimnastică artistică - o medalie de argint, două de bronz şi două locuri 5

Locul 2 - Andreea Iridon (barna)

Locul 3 - Marius Berbecar (paralele)

Andreea Iridon (paralele)

Locul 5 - Silvia Zarzu (sol)

Cristian Băţagă (sărituri)

Gimnastică aerobică - o medalie de argint şi un loc 6

Locul 2 - Dacian Barna, Gabriel Bocser, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan (ansamblu mixt)

Locul 6 - Lavinia Panaete, Dacian Barna (perechi mixte)

Kaiac - o medalie de bronz şi un loc 4

Locul 3 - Roxana Borha, Elena Meroniac (K2 - 500 m)

Locul 4 - Roxana Borha, Irina Lauric, Elena Meroniac, Iuliana Ţăran (K4 - 500 m)

Sambo - o medalie de bronz şi patru locuri 5

Locul 3 - Daniela Hondiu (60 kg)

Locul 5 - Radu Malcic (+100 kg)

Valentin Damian (74 kg)

Orlando Gruia (57 kg)

Codrina Ionescu (52 kg)

Înot - un loc 4

Locul 4 - Robert Glinţă (50 m spate)

Lupte libere - două locuri 5

Locul 5 - George Bucur (65 kg)

Andrea Simon (63 kg)

Box - un loc 5

Locul 5 - Daniel Niculescu (64 kg).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici