- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (09.11.2011, 15:39)
- Adrian Ţone ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COSR vrea să ia în custodie trofeele sportivilor pentru a fi expuse la Muzeul Sportului
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat miercuri că forul pe care îl conduce va constitui o fundaţie prin intermediul căreia să împrumute trofeele foştilor campioni pentru a le putea expune în Muzeul Sportului.
Urmărește
115 afișări
Preşedintele COSR, Octavian Morariu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
Oficialul COSR consideră că sportivilor le va fi foarte greu să vândă trofeele pe care le-au câştigat. "Eu cred că marii noştri campioni vor avea ezitări în a-şi vinde trofeele, eu, personal, nu aş face-o. Dar noi constituim acum o fundaţie a muzeului care poate să împrumute de la marii campioni trofeele lor, să le expună pe o perioadă definită sau nu, dar acestea să rămână în proprietatea campionilor. Mie, personal, mi-e imposibil să cer unui campion să-şi dea trofeul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
-
Rusia a oprit complet livrările de gaze spre Europa prin Ucraina în acestă dimineaţă. Efecte în lanţ pentru Moldova, Ungaria, Slovacia, Austria. Ce spune UE
Dacă mie mi-ar cere cineva tricoul cu care am jucat la Barbarians, nicio sumă cu oricâte zerouri nu mi-ar fi de ajuns. Facem o fundaţie unde campionii îşi pot lăsa trofeele în custodie. Tot ce vom putea cumpăra, vom cumpăra, dar nu trebuie să fie nişte sume exorbitante, pentru că prioritatea noastră rămân sportivii şi trebuie să finanţăm activitatea lor. Dar în mod sigur ne vom uita cu mare atenţie la achiziţionarea de astfel de trofee", a declarat Morariu la Muzeul Sportului, unde a fost inaugurată o expoziţie temporară.
În ceea ce priveşte valoarea exponatelor din muzeu, Morariu a spus că acestea sunt inestimabile. "Muzeul le e destinat copiilor în primul rând, vreau să înţeleagă că pot ajunge la marea performanţă numai cu multă muncă, seriozitate şi fără să trişezi. Dacă îmi cereţi să-i dau muzeului o valoare cu zerouri, cred că mi-ar trebui foarte multe zerouri, este inestimabil. E vorba de istoria sportului, dar şi de istoria ţării noastre. Nu pot spune că am un exponat preferat", a mai spus Morariu.
Expoziţia temporară de la Muzeului Sportului, găzduită de sediul COSR, a fost deschisă miercuri şi va putea fi vizitată gratuit între orele 10.00 şi 16.00. În cadrul expoziţiei sunt expuse trofee obţinute de sportivii români de-a lungul timpului, acte de înfiinţare a unor organizaţii sportive, statui, fotografii de epocă, plachete, distincţii, dar şi obiecte aparţind sportivilor. La inaugurarea expoziţiei au participat aproximativ 150 de copii de la cluburi sportive din Bucureşti. Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a lipsit de la eveniment, deşi a fost invitat de preşedintele COSR, Octavian Morariu.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk stârnește speculații după ce și-a schimbat numele în Kekius Maximus pe X
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Revelion de COȘMAR pentru Brigitte Pastramă! Ce a pățit când a ajuns cu Florin, soțul ei, la locație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe