Costin Lazăr, în topul celor mai binevoitoare gesturi din fotbal

Mijlocaşul echipei FC Rapid, Costin Lazăr, se află în primele zece poziţii ale topului celor mai binevoitoare gesturi din fotbal, întocmit de ziarul The Guardian, cu gestul său din meciul cu Oţelul, din runda a XXI-a a Ligii I, când a refuzat un penalti, recunoscând că nu a fost faultat în careu.

Urmărește
110 afișări
Imaginea articolului Costin Lazăr, în topul celor mai binevoitoare gesturi din fotbal

Costin Lazăr, în topul celor mai binevoitoare gesturi din fotbal (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Mijlocaşul echipei Rapid Bucureşti, Costin Lazăr, a fost aşa de insistent atunci când a primit un penalti la meciul cu Oţelul Galaţi din acest sezon, încât centralul partidei şi-a schimbat decizia şi a dat o minge de arbitru. Rapid nu a avut nevoie în final de acel penalti, deoarece a câştigat meciul cu scorul de 4-0", notează cotidianul britanic.

În partida Rapid - Oţelul Galaţi, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, arbitrul Teodor Crăciunescu a acordat un penalti în favoarea echipei gazde, în urma unui duel Lazăr - Bourceanu, dar a revenit asupra deciziei la solicitarea mijlocaşului giuleştean, care a recunoscut că nu a fost faultat.

În topul întocmit de publicaţia britanică este inclus şi gestul făcut de fosta legendă a fotbalului portughez Eusebio în finala Ligii Campionilor din 1968, dintre Benfica şi Manchester United.

"Eusebio a ratat o şansă uriaşă de a marca golul ce putea aduce trofeul echipei lusitane, după ce şutul său a fost scos de portarul Alex Stepney. Eusebio a aplaudat intervenţia goalkeeperului formaţiei Manchester United. Finala a fost câştigată de Manchester prin trei goluri marcate în prelungiri", notează ziarul britanic.

Gestul făcut de jucătorul italian Paolo Di Canio, în 2000, la meciul din Premier League dintre West Ham şi Everton, a fost şi el inclus în acest clasament: "După ce portarul echipei Everton, Paul Gerrard, a căzut pe gazon acuzând o accidentare, mingea a trecut prin careu şi a ajuns la Di Canio care era într-o poziţie teoretică de gol. Atacantul a luat însă mingea în braţe şi a împiedicat pe West Ham să înscrie golul victoriei".

De asemenea, în acest top se află şi fostul suporter al echipei scoţiene Hearts, Mary White, pentru devotamentul care l-a arătat faţă de această echipă între 1938 şi 2007.

În ierarhia făcută de cotidianul The Guardian mai sunt menţionate gesturile făcute de Ferenc Puskas (1967), Robbie Fowler (1997), Bernardo Gandulla (1930), Joseba Etxeberria (2008), clubul Leicester City (2007) şi tehnicianul Martin ONeill (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici