„Săpunaru a scăpat de o eliminare care ar fi putut compromite strategia FC Porto. A primit primul cartonaş galben în minutul 49, după un fault necesar asupra lui Paulo Cesar, iar în minutul 71 a avut o intervenţie la Silvio. Arbitrul l-a iertat de al doilea cartonaş, decizie întâmpinată cu proteste de echipa adversă. Justificate, cu siguranţă”, scrie jurnalul portughez.
Cotidianul spaniol As scrie, de asemenea, că „Velasco Carballo l-a iertat pe Săpunaru de al doilea galben”. „În minutul 72 al întâlnirii, arbitrul spaniol a greşit neeliminându-l pe fundaşul echipei FC Porto, când acesta a oprit un contraatac al celor de la Braga printr-un fault tactic la Silvio”, menţionează As.
Francezii de la La Voix des Sports consideră că Săpunaru a avut o evoluţie bună, însă ar fi putut să fie eliminat în repriza a doua. „A comis un fault care l-ar fi putut costa al doilea cartonaş galben, însă românul a ţinut bine culoarul său”, scrie sursa citată, care l-a notat pe Cristian Săpunaru cu 4,5.
Revista SoFoot notează, în ediţia electronică, că arbitrul „l-a iertat pe Săpunaru”, vinovat de un „al doilea fault evident după un prim cartonaş galben”.
„Săpunaru ar fi trebuit fără îndoială să primească al doilea cartonaş galben, în minutul 71”, menţionează şi belgienii de la 7sur7.be.
Formaţia FC Porto, cu fundaşul român Cristian Săpunaru integralist, a câştigat Liga Europa, după ce a învins, miercuri, pe Dublin Arena, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa portugheză Sporting Braga, în finala competiţiei.