Covaliu: Sunt absolut convins că la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice vom trece de 10 medalii

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat luni, la sosirea în ţară a delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Paris, că este convins că la următoarea ediţie, cea de la Los Angeles din 2028, România va obţine peste 10 medalii.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Covaliu: Sunt absolut convins că la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice vom trece de 10 medalii

Covaliu: Sunt absolut convins că la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice vom trece de 10 medalii

Ultima parte a delegaţiei României s-a întors luni de la Paris şi a fost primită la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă. Sportivi şi antrenori de la haltere, lupte, tenis de masă, polo şi atletism au fost întâmpinaţi de reprezentanţi ai federaţiilor, ai cluburilor, precum şi de familii şi prieteni.

Mihaela Cambei, vicecampioana olimpică de la haltere, a fost aşteptată de familia sa.

„Vă mulţumesc pentru susţinere celor care aţi fost alături de noi, dar şi celor de acasă care ne-au transmis energia lor pozitivă. Un mare mulţumesc familiei mele, clubului CSM Oneşti şi Federaţiei!”, a spus Cambei, citată de COSR.

Elisabeta Lipă, preşedinte ANS, i-a încurajat pe toţi sportivii şi tehnicienii să viseze deja la Los Angeles 2028.

„Vreau să-i felicit pe toţi sportivii şi pe toţi profesioniştii care au stat în spatele lor şi i-au ajutat pe parcursul acestui ciclu olimpic să fie cei mai buni dintre cei buni la Jocurile Olimpice. Nu de fiecare dată ne iese, dar de fiecare dată învăţăm şi primim o lecţie. Eu sunt ferm convinsă că vom fi mult mai puternici la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Cred că împreună putem să facem ca Los Angeles să fie mult mai bun decât Paris. A venit finalul acestei ediţii a Jocurilor Olimpice şi acum ne putem bucura pentru acest loc 23 ocupat de România în clasamentul medaliilor”, a spus Elisabeta Lipă.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, este convins că la următoarea ediţie, cea de la Los Angeles din 2028, România va obţine peste 10 medalii.

„Când am plecat am spus că ne dorim undeva între 6 şi 8 medalii. Am obţinut 9 şi asta înseamnă că strategia noastră a fost una corectă şi reală. Am obţinut 9 medalii şi cred că puteam obţine 10 şi chiar 11 la această ediţie a Jocurilor, puteau fi chiar mai multe medalii de aur dacă ne uităm la de evoluţiile sportivilor noştri care au obţinut argint. De aceea sunt absolut convins că la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice vom trece de 10 medalii”, a spus preşedintele COSR.

Team Romania a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris cu nouă medalii: trei de aur, patru de argint şi două de bronz, clasându-se pe locul 23 în clasamentul pe naţiuni.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici