- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (08.12.2017, 06:30)
- Denis Şchiopu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristian Balaj: Costurile arbitrajului video sunt mult prea mici în comparaţie beneficiile aduse
Fostul arbitru Cristian Balaj a declarat, joi, că fotbalul românesc poate să suporte costurile necesare implementării arbitrajului video şi a precizat că introducerea acestui sistem ar aduce o serie de beneficii.
Urmărește
177 afișări
Cristian Balaj: Costurile arbitrajului video sunt mult prea mici în comparaţie beneficiile aduse
"Este lăudabilă intenţia. Din punctul meu de vedere, financiar vorbind, la ce cheltuieli sunt în fotbalul românesc, acest arbitraj video însesamnă mult prea puţin în comparaţie cu beneficiile care ar putea să existe", a spus Balaj la ProSport LIVE.
Pe de altă parte, Balaj este de părere că spectacolul fotbalistic ar avea de suferit: "Cel mai mult pierdem din spectacol, din cauza jucătorilor eventual. Cursivitatea unui meci, a unor acţiuni, reuşita paselor sau finalizarea, dacă există sau nu, li se datorează jucătorilor. Şi atunci, nu întâmplător, la meciurile din competiţiile europene, unde avem cele mai bune echipe, timpul efectiv de joc este mult mai mare faţă de ce avem în campionatul românesc sau şi în alte campionate".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Fostul arbitru a explicat şi cum ar urma să funcţioneze sistemul VAR (video assistant referee): "Cei care s-au gândit la introducerea acestui sistem, au organizat în aşa fel încât să se intervină doar în situaţiile când apar greşeli grave. Asta înseamnă lovituri de pedeapsă, înscrierea unui gol, dacă a depăşit sau nu linia porţii, unde există deja goal-line technology şi ofsaidul din care s-a înscris un gol. Cartonaşul roşu, de asemenea, este o decizie importantă. Nu se va opri jocul la un aut, la o simulare la mijlocul terenului decât dacă vorbim de al doilea cartonaş galben. Rămâne de văzut cum se va organiza în România, pentru că la nivel de UEFA există o cameră specială unde doi arbitri urmăresc fazele pe un ecran. În Italia se află o persoană la marginea terenului cu un monitor, iar arbitrul poate să revadă faza".
Cristi Balaj susţine că în România nu mai există arbitri corupţi, lucru care i se datorează şi lui, într-o oarecare măsură: "Din păcate, investiţiile şi eforturile celor care investesc în fotbal au făcut să se creeze anumite disensiuni şi să nu se accepte deciziile care se iau în timpul unui joc. Nu înţelegem că atunci când arbitrul greşeşte, el nu are nimic de câştigat. Au trecut acele vremuri – şi am făcut parte dintr-o generaţie de arbitri de tranziţie, care, o spun cu mândrie, a schimbat noţiunea de arbitru şi imaginea arbitrului în România, care a fost, din păcate, mult deformată după ce s-a întâmplat în trecut. Dacă s-a schimbat imaginea arbitrilor, este în primul rând meritul arbitrilor, după care al conducătorilor de club, care au înţeles că au apărut oameni care nu pot să fie influenţaţi. De asemenea, şi o nouă generaţie de jurnalişti, jurnalişti care nu au participat la acele mese istorice", a încheiat Balaj.
Adunarea Generală a LPF a decis, în şedinţa de miercuri, ca din sezonul viitor arbitrajul video să fie implementat şi în Liga 1. Mai mult, oficialii LPF vor ca acest arbitraj video să fie introdus, dacă nu vor fi probleme cu banii, chiar din play-off-ul acestui sezon competiţional.
Prin intermediul sistemului VAR, sunt analizate toate fazele din meciuri, într-o cameră specială, iar de acolo sunt furnizate informaţii către arbitrul de pe teren, astfel că acesta poate să corecteze greşelile clare. Printre situaţiile incluse se numără goluri, penaltiuri, cartonaşe roşii şi erori cu privire la identificarea jucătorului.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe