Cristian Munteanu: Andone poate câştiga campionatul sau cupa în acest sezon

Portarul echipei Dinamo, Cristian Munteanu, a declarat, miercuri, că noul manager general al grupării bucureştene, Ioan Andone, poate câştiga în noul sezon campionatul sau Cupa României, dar consideră că noua ediţie nu va fi una uşoară.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Cristian Munteanu: Andone poate câştiga campionatul sau cupa în acest sezon

Cristian Munteanu: Andone poate câştiga campionatul sau cupa în acest sezon (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Ioan Andone cunoaşte foarte bine jucătorii şi e ultimul antrenor care a cucerit eventul în Ştefan cel Mare. Are toate şansele să câştige campionatul sau cupa anul ăsta, dar nu va fi uşor pentru că CFR va încasa o grămadă de bani din Ligă şi asta înseamnă că vor avea pentru transferuri. Sunt patru-cinci echipe care se pot bate la campionat, Vaslui, Timişoara, Urziceni. Lupta e strânsă şi echilibrată", a spus Munteanu.

Portarul dinamovist a afirmat că titlul poate fi câştigat în noul sezon de o echipă din Bucureşti, dar consideră că tot CFR va avea prima şansă. "Titlul poate ajunge în Bucureşti anul acesta. Sunt trei echipe, Dinamo, Steaua, Rapid care pot câştiga campionatul, mai e Sportul dar nu cred că se va lupta pentru campionat. CFR pleacă cu prima şansă pentru că are un lot bun şi mai are această sursă financiară din Liga Campionilor şi va lua jucători de valoare. Totuşi e greu de spus cine va lua campionatul", a subliniat Munteanu.

Cristian Munteanu nu ar fi deranjat dacă portarul Bogdan Lobonţ ar reveni la Dinamo. "Am avut şansa în cariera mea să fiu coleg cu Prunea, Stelea şi Tene. La nivelul ăsta e important să îţi atingi obiectivele, nu e râcă, nu e important cine joacă. Aşa că nu am nicio problemă dacă ar reveni Lobonţ. Dacă vă aduceţi aminte în ultimele 20 de minute ale meciului cu Steaua am stat în spatele porţii lui Dolha şi am fost lângă el", a completat Munteanu.

Munteanu este de părere că decizia LPF în cazul "Varga-Bălan" va fi confirmată la TAS, astfel încât Dinamo va evolua în sezonul viitor al Ligii Europa: "Cred că aşa va rămâne şi Dinamo va merge în Europa, nu se mai schimbă lucrurile. Ar fi o lovitură prea dură pentru LPF din toate punctele de vedere. Eu cred că Dinamo ar merita să meargă. Dinamo a fost poate cea mai defavorizată echipă din campionat. Am pierdut şase-şapte puncte în tur şi tot atâtea în retur. Nu vreau să mă gândesc că Dinamo nu va ajunge în Europa anul ăsta".

Cristian Munteanu crede că în cazul în care Marius Şumudică va fi numit la conducerea tehnică a Rapidului, acesta nu va avea experienţa necesară pentru a se lupta la câştigarea titlului cu "alb-vişinii", însă entuziasmul şi sprijinul pe care îl va primi din partea tuturor rapidiştilor îl vor ajuta să compenseze acest handicap. "Exeperienţă nu are pentru că e un antrenor tânăr. Are entuziasm, e valoros ca antrenor, iar entuziasmul pe care îl are poate fi un atuu decisiv şi important pentru el. Mai e un lucru, el e la echipa pe care o iubeşte cel mai mult, aşa că va fi susţinut de toată lumea acolo şi cred că va face treabă bună", a conchis Munteanu.

Jucătorii Cristian Munteanu, Epaminonda Nicu, Liviu Ganea şi foştii fotbalişti Iulian Miu şi Narcis Răducan au participat, miercuri, în parcul Herăstrău, la o acţiune a companiei de cablu UPC, care îşi promova transmisiile în format HD ale partidelor de la Cupa Mondială din Africa de Sud. În cadrul acestei acţiuni, UPC a oferit gratuit o mie de mingi persoanelor care au trecut prin parcul Herăstrău şi făceau câteva jonglerii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici