- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (26.09.2014, 18:56)
- Marius Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristina Andronache cere instanţei să ridice dreptul de administrare al SC FC Rapid SA
Administratorul judiciar al FC Rapid, Cristina Andronache, a depus la termenul de vineri al dosarului de insolvenţă al grupării giuleştene, de la Tribunalul Bucureşti, o cerere de ridicare a dreptului de administrare al debitoarei SC FC Rapid SA.
Urmărește
130 afișări
Cristina Andronache cere instanţei să ridice dreptul de administrare al SC FC Rapid SA (Imagine: Toni Sabalasev/Mediafax Foto)
Conform legii, ridicarea dreptului de administrare atrage după sine suspendarea mandatului administratorului special, în acest caz al lui Dragoş Frăţilă, numit în funcţie de acţionarul majoritar Valerii Moraru, iar conducerea societăţii este preluată de administratorul judiciar. De la deschiderea procedurii, 7 decembrie 2012, SC FC Rapid SA se află doar sub supraveghere judiciară, judecătorul sindic permiţând grupării să se administreze printr-un administrator special aflat sub supravegherea administratorului judiciar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
Rafale puternice de vânt şi ninsori viscolite în 16 judeţe din România
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
"Cererea formulată de mine, respectiv de ridicare a dreptului de administrare a societăţii debitoare prin actuala administrare specială, se va discuta în luna ianuarie, pe 16, când este şi noul termen pe fond. Bineînţeles, dacă la acea dată voi mai fi administrator judiciar la Rapid", a declarat, Cristina Andronache la finalul termenului de vineri, de la Tribunalul Bucureşti, în cadrul căruia acţionarul majoritar Valerii Moraru a depus o cerere de înlocuire a acesteia din funcţia pe care o deţine.
Andronache a afirmat că până la o decizie în acţiunea deschisă de investitorul italian Angelo Massone, statutul de acţionar al lui Valerii Moraru a fost confirmat de judecătorul sindic. În consecinţă, aceasta a adăugat că Moraru ar trebui să investească în club în plus faţă de contractul de împrumut de 2,5 milioane lei, plătibil în rate până la finalul ediţiei 2014-2015 a Ligii I. "Rapid are un acţionar clar (n.r. - Valerii Moraru), pentru că atâta timp cât nu aveam o hotărâre judecătorească în acţiunea domnului Massone, aveam nevoie de o confirmare a judecătorului. Asta pentru că sunt mai multe persoane care susţin în mod public că sunt proprietari ai aceloraşi acţiuni şi mi se părea logic ca un judecător să spună ceva la acest moment. Deci domnul Moraru poate investi, aşa cum a putut din prima clipă. Asta să o facă însă în mod suplimentar faţă de contractul de împrumut", a spus ea.
Administratorul judiciar a explicat că în condiţiile în care clubul are restanţe de mai mult de 6-7 salarii la fiecare jucător, Valerii Moraru nu a virat încă suma de 250.000 de lei, din contractul de împrumut de 2,5 milioane lei, pe care a fost de acord să o achite în această săptămână. "Dânsul şi-a dat acordul, prin societatea Azuga asociată dumnealui, să acorde o sumă de minim 500.000 de lei prin cererea făcută de mine şi domnul Frăţilă. S-a obligat că va achita această sumă, am tot aşteptat în cursul acestei săptămâni, dar nu s-a făcut. De la 500.000 mi s-a spus ulterior 250.000, cu condiţia să eliberez un bilet la ordin scadent la 30 septembrie. Am fost de acord, însă nici până acum nu s-a virat. Sunt întârzieri destul de mari la salarii. Nu aş putea să spun în luni, pentru că au fost şi plăţi parţiale. Dacă am calcula la fiecare în parte cred că ar fi mai mult de 6-7 luni la fiecare jucător", a precizat Andronache.
Valerii Moraru se află în conflict cu administratorul judiciar Cristina Andronache de aproximativ o lună, după ce aceasta a dezvăluit faptul că omul de afaceri nu a investit niciun ban în club de la preluarea pachetului majoritar de acţiuni.
Proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, Valerii Moraru a devenit, la 25 iulie, acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.
La 28 iulie, Moraru şi-a majorat portofoliul de acţiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziţionat şi cele 20 de procente pe care le mai deţinea Adrian Zamfir.
Investitorul italian Angelo Massone, care a negociat preluarea FC Rapid de la Adrian Zamfir, a contestat în instanţă calitatea de acţionar majoritar a lui Valerii Moraru. Massone se consideră acţionar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deţinătorul a peste 99 la sută din acţiunile grupării giuleştene.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe