CSA Steaua, după ce Corvinul Hunedoara nu a primit drept de promovare în Superligă: o situaţie la limita penibilului

  • CSA Steaua a transmis că regulamentul de licenţiere este discriminatoriu şi consideră că toatele echipele din Liga a 2-a au dreptul de a promova.
  • „Fotbalul românesc riscă să-şi piardă definitiv credibilitatea”, susţine clubul din Ghencea.
  • Reacţia Stelei vine după ce FRF a respins cererea Corvinului Hunedoara de transformare în club de drept privat şi nu va avea drept de promovare.
Urmărește
1575 afișări
Imaginea articolului CSA Steaua, după ce Corvinul Hunedoara nu a primit drept de promovare în Superligă: o situaţie la limita penibilului

„Fotbalul românesc riscă să-şi piardă definitiv credibilitatea, dacă analizăm cum a fost tratată câştigătoarea ediţiei 2023-2024 a Cupei României, Corvinul Hunedoara. Este inadmisibil ca cineva să se joace cu trăirile suporterilor, dar mai ales cu soarta unei echipe de tradiţie.Şi toate acestea pentru că avem şi se insistă cu o lege şi un regulament de licenţiere discriminatorii. Este incredibil ca o echipă să poată evolua în cupele europene şi, în acelaşi timp, să nu aibă drept de a participa în Superligă. Este o situaţie la limita penibilului şi nu putem înţelege de ce cluburile nu sunt tratate cu aceiaşi unitate de măsură”, a scris Steaua Bucureşti pe Facebook.

„Cum am spus-o în nenumărate ocazii, meritul sportiv trebuie să primeze! Credem că nu este în avantajul fotbalului românesc ca echipele de tradiţie să fie înlocuite de nişte societăţi cu denumiri care mai de care mai hilare. Steaua Bucureşti a fost blocată timp de două sezoane consecutive, în care a ocupat o poziţie care îi dădea dreptul de a juca barajul de promovare, respectiv un loc direct promovabil. Având în vedere cele prezentate mai sus, dar şi litigiile existente, considerăm că toate echipele care au luat startul în actuala ediţie a Ligii a 2-a au dreptul de a promova, exclusiv pe criteriul meritului sportiv, aşa cum se procedează în toate celelalte competiţii organizate de federaţiile sportive naţionale. Fotbalul românesc are nevoie de Steaua în prima ligă!”, a adăugat clubul din Ghencea.

Corvinul Hunedoara reclamă o nedreptate

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara nu va putea promova pe prima scenă a fotbalului românesc, a decis astăzi Comitetul Executiv al FRF, organism care nu a acceptat schimbarea formei de organizare a grupării ardelene, astfel încât să fie îndeplinită o condiţie obligatorie pentru a evolua din stagiunea viitoare în Superligă.

„Nedreptate: Corvinului i-a fost refuzat dreptul de a promova în Liga I!

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a respins, astăzi, solicitarea CS Corvinul 1921 Hunedoara de a se transforma din „club de drept public” în „club de drept privat” (pentru a avea astfel posibilitatea de a promova în Liga I, cu respectarea legislaţiei sportive). Hotărârea a fost luată în urma contestaţiilor depuse la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF de către mai multe cluburi din Liga a II-a (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeş).

Decizia vine după ce, iniţial, pe 16 august, Comisia Juridică din cadrul FRF a aprobat solicitarea noastră, documentele fiind întocmite cu respectarea legislaţiei în vigoare şi depuse în termen.”, scrie clubul Corvinul Hunedoara pe Facebook.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici