„Dacă Twitter va refuza să ţină cont de problema titularilor de drepturi, suntem constrânşi să acţionăm în instanţă„, a declarat responsabilul departamentului juridic al LFP, Jérôme Perlemuter.
Liga a trimsi deja trei avertizări oficiale formulate de un cabinet de avocatură american, însă nu a obţinut nicio reacţie din partea Twitter. „Este de neînţeles cum o societate cotată şi presupus serioasă ca Twitter tratează cu atâta lejeritate o chestiune de copyright”, a precizat Perlemuter.
Difuzarea unor mici extrase de meci, via Instagram pe Facebook şi prin intermediul Vine pe Twitter, a lua amploare după Cupa Mondială.
L’Equipe a calculat că şase secunde dintr-un meci, cât durează un film pe Vine, ar costa 2.100 de euro începând din 2016, când BeIN Sports şi Canal+ vor plăti 748,5 de milioane de euro pe sezon pentru a difuza campionatul francez. În acest moment, cele două canale plătesc 607 milioane de euro pe an.
Le Figaro a estimat că LPF poate solicita Twitter despăgubiri în valoare de zece milioane de euro.
O polemică similară a izbucnit în ultimele luni şi în legătură cu alte campionate. Twitter susţine că există un formular de atenţionare pentru eliminarea imaginilor care încalcă regulile de utilizare.