- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (31.10.2023, 12:20)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cupa României - Avancronica etapei secunde din faza grupelor şi programul complet
Cupa României la fotbal masculin programează în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie etapa a doua a meciurior din faza grupelor, etapă în care se dispută 12 partide. Runda debutează marţi în Ardeal cu confruntarea dintre Corvinul Hunedoara şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.
Urmărește
384 afișări
Cupa României - Avancronica etapei secunde din faza grupelor şi programul complet
Site-ul oficial al FRF a făcut o avancronică a celor 12 meciuri, dintre care ies în evidenţă partidele U Cluj CFR Cluj, Steaua – Rapid, UTA – Universitatea Craiova şi Oţelul galaţi – FCSB.
Grupa A
Corvinul 1921 Hunedoara – Sepsi OSK (31 octombrie, 15:00)
Un nume de tradiţie care revine în forţă spre elita fotbalului românesc, cu start de sezon bun după promovarea în Liga 2, versus o specialistă redutabilă a Cupei României şi a Supercupei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Reprezentanta numărul unu a cluburilor din ultimul val pe scena a fotbalului românesc, Corvinul s-ar mulţumi poate şi cu o remiză, mai ales că meciul final din grupe îl dispută la Progresul Pecica, trupă de Liga 3. Însă, e greu să facă astfel de calcule în faţa clubului care a câştigat ultimele două Cupe ale României.
Chindia Târgovişte – ACS Petrolul 52 (31 octombrie, 18:00)
Cu gândul la play-off în campionat, prahovenii fac o deplasare scurtă, pentru a trece de la adversari de Liga 3 la nivel de Liga 2, cu Chindia. Proaspăt retrogradată, formaţia dâmboviţeană şi-a complicat mult şansele calificării din grupele Cupei după 0-2 la Hunedoara cu Corvinul, în prima etapă.
Cu gândul la Sepsi, care va veni acasă la lupii galbeni, în ultima etapă, petroliştii ar trebui să forţeze clar victoria acum. Şi să se înscrie astfel între cele 8 echipe calificate în faza superioară, spre visul de a aduce din nou Cupa României la Ploieşti, aşa cum au făcut-o până azi de trei ori, în 1963, 1995 şi 2013.
Progresul Pecica – Hermannstadt (1 noiembrie, 14:00)
Una din revelaţiile incontestabile ale primului eşalon vine în vizită la o formaţie de Liga 3 care a pierdut greu în prima etapă de Cupă şi care nu se va lăsa uşor nici de data aceasta.
Progresul Pecica are doar de câştigat din această participare în grupe, în vreme ce Hermannstadt e deja în ipostaza în care are un blazon de apărat.
În 2018, sibienii ajungeau până în ultimul act al Cupei României, iar acum, după remiza din debut, şi programarea care le oferă în final de grupe o deplasare la o formaţie de L2, Chindia, au toate premisele să forţeze un parcurs similar.
Corvinul Hunedoara 1 1 0 0 2-0 3p
ACS Petrolul 52 1 1 0 0 2-1 3p
Sepsi OSK 1 0 1 0 1-1 1p
Hermannstadt 1 0 1 0 1-1 1p
Progresul Pecica 1 0 0 1 1-2 0p
Chindia Târgovişte 1 0 0 1 0-2 0p
Grupa B
CSA Steaua – FC Rapid 1923 (1 noiembrie, 21:00)
Meci cu ambiţii şi orgolii, care ar putea să atenueze din diferenţa de valoare propusă de cele două loturi, cu roş-albaştrii din Liga 2 şi Rapidul între formaţiile de top ale primului eşalon.
Giuleştiul găzduieşte în ultima rundă pe CFR, astfel că o zestre de 6 puncte e reţeta ideală la finalul acestei etape, în planul vişiniu de cucerire a Cupei României.
Fără posibilitatea de a promova în primul eşalon, CSA Steaua ar putea aborda competiţia aceasta ca pe o perspectivă în care să îşi investească resursele şi orgoliul spre o finală.
Doar că, după 1-3 cu U Cluj, e obligatoriu să ia puncte cu Rapidul şi să învingă, apoi, la Alexandria.
CSM Alexandria – FC Botoşani (2 noiembrie, 14:00)
La al doilea sezon consecutiv în grupele Cupei României, gazdele se bucură de fiecare oaspete de prim eşalon şi încearcă mereu să producă surpriza. Cum moldovenii par în picaj, s-ar putea dovedi momentul potrivit.
În condiţiile în care Alexandria joacă ultimul meci din grupă acasă, cu CSA Steaua, colegă de eşalon, nici calificarea nu pare tocmai imposibilă.
Pentru FC Botoşani, un parcurs cât mai lung în Cupa României ar putea fi singura consolare după startul de sezon dezastruos în campionat. O victorie în Teleorman, dublată de un succes acasă, în etapa a treia, cu U Cluj, ar scoate formaţia din reperele de traseu dezamăgitoare de până acum.
Universitatea Cluj – CFR Cluj (2 noiembrie, 20:30)
Derby-ul celui mai mare oraş din Ardeal, un meci care nu mai are nevoie de afiş pentru promovare, cu Universitatea în formă şi pe o tendinţă pozitivă în joc şi ca rezultate, în vreme ce formaţia din Gruia, dincolo de anumite sincope la nivel de joc, strânge puncte în primul eşalon şi caută, iarăşi, titlul.
La final de august, în campionat, a fost 3-4 la capătul unei partide remarcabile. E foarte posibil să vedem acelaşi scenariu pus în practică, dar deznodământul chiar e greu de prezis. În ultima etapă, ambele trupe clujene merg în deplasare, Universitatea la Botoşani iar CFR, la Rapid.
CFR Cluj 1 1 0 0 3-1 3p
FC Rapid 1923 1 1 0 0 3-1 3p
Universitatea Cluj 1 1 0 0 3-1 3p
AFC Botoşani 1 0 0 1 1-3 0p
CSA Steaua 1 0 0 1 1-3 0p
CSM Alexandria 1 0 0 1 1-3 0p
Grupa C
Oţelul Galaţi – FCSB (31 octombrie, 21:00)
În etapa a treia a actualului sezon la nivel de campionat, tot la Galaţi, FCSB s-a impus cu 2-0. Dar atunci Oţelul era încă proaspătă pe prima scenă după revenire, iar între timp strategia lui Dorinel Munteanu a început să capete consistenţă şi eficienţă, iar trupa de la Dunăre una respectată şi considerată extrem de periculoasă acum în L1.
Câştigătoare în prima etapă din grupe, ambele formaţii s-ar putea mulţumi şi cu o remiză, dar FCSB are deplasare la Craiova, iar Oţelul, la Dinamo, în runda finală. Aşadar, nimeni nu poate lăsa pe ultima încercare punctele necesare calificării.
SCM Zalău – FCU Craiova 1948 (1 noiembrie, 13:00)
Un meci aşteptat de gazde dar şi o oarecare teamă, probabil, instaurată după şocul acelui 1-4 inaugural cu Oţelul Galaţi. Zalăul de Liga 3 ar putea însă să se mobilizeze pentru punct sau puncte şi, gândindu-se că meciul trei e tot pe teren propriu, cu Bihor Oradea, un adversar mult mai abordabil, chiar să forţeze calificarea.
Pentru FCU Craiova stabilitatea e încă doar un obiectiv, are un nou antrenor şi aşteaptă să consolideze echilibrul câtă vreme valoarea lotului nu poate fi pusă la îndoială. Victoria e obligatorie, câtă vreme în ultimul meci va întâlni pe teren propriu una din cele mai în formă echipe ale primei ligi, pe FCSB.
FC Bihor Oradea – Dinamo (3 noiembrie, 20:30)
Partidă care acum câteva decenii se regăsea în programul primului eşalon, azi aduce faţă în faţă o formaţie de Liga 3 şi o nou-promovată în L1 care încă nu îşi găseşte cadenţa necesară nivelului. După vizita FCSB-ului, la Oradea se anunţă din nou un stadion plin şi sărbătoare pentru suporteri.
Bucureştenii, după remiza cu FCU Craiova, sunt în cărţi pentru calificare şi, un succes în Crişana, dublat de un rezultat bun în ultima rundă, acasă, cu Oţelul, i-ar putea şterge din amărăciunea startului de sezon în campionat. Dar Bihorul nu e nicidecum o victimă sigură şi poate profita de inconsistenţa defensivă a lui Dinamo.
Oţelul Galaţi 1 1 0 0 4-1 3p
FCSB 1 1 0 0 2-0 3p
FCU Craiova 1948 1 0 1 0 1-1 1p
Dinamo 1 0 1 0 1-1 1p
FC Bihor Oradea 1 0 0 1 0-2 0p
SCM Zalău 1 0 0 1 1-4 0p
Grupa D
CS Tunari – FC Voluntari (1 noiembrie, 15:00)
Revelaţia primei etape din Cupa României în faza grupelor, CS Tunari are acum în faţă ca provocare un derby ilfovean. Nou-promovata în L2 va avea însă mult de furcă, pentru că Voluntari este o trupă bună şi imprevizibilă. Dar, dacă s-a putut cu Craiova…
În 2017, FC Voluntari a cucerit trofeul Cupei României. În 2022, a disputat din nou ultimul act. E clar că miza competiţiei e una mereu importantă pentru oaspeţi şi e de aşteptat să forţeze o victorie liniştitoare în perspectiva ultimei etape, deplasare la UTA Arad.
UTA Arad – Universitatea Craiova (1 noiembrie, 18:00)
În duelul din campionat, la mijloc de august, arădenii au pierdut categoric în deplasare, 0-3 cu Universitatea, însă UTA pare să îşi fi găsit un oarecare echilibru de atunci, în vreme ce oltenii sunt într-o perioadă acută de căutări a parcursului către performanţă.
Remiza de la Tunari a Craiovei, în runda inaugurală, nu le lasă multe opţiuni pentru acum, câtă vreme ultima partidă din grupe va fi împotriva campioanei Farul.
De partea celalaltă, cu 3 puncte deja adunate, UTA ar păstra şanse la calificare şi cu o remiză, mai ales că joacă ultimul meci acasă, împotriva Voluntariului.
Gloria Buzău – Farul Constanţa (2 noiembrie, 17:30)
Şansa gazdelor la o mare surpriză e practic şi una din ultimele şanse la calificare, dar situaţia e oarecum similară pentru campioană care, fără un succes, mai ales că în ultima etapă joacă la Universitatea Craiova, îşi complică tare mult ecuaţia ieşirii din grupe.
În prima rundă, Buzăul a arătat că poate face faţă până la un punct rigorilor unui duel cu o prim-divizionară, a condus cu 1-0 la pauză pe UTA Arad, dar apoi a clacat.
Farul are de şters imaginea unei înfrângeri clare în deplasare cu Voluntari şi aproape sigur va alinia o formulă redutabilă pentru a-şi continua cursa spre trofeu.
FC Voluntari 1 1 0 0 2-0 3p
UTA Arad 1 1 0 0 2-1 3p
Universitatea Craiova 1 0 1 0 1-1 1p
CS Tunari 1 0 1 0 1-1 1p
Gloria Buzău 1 0 0 1 1-2 0p
Farul Constanţa 1 0 0 1 0-2 0p
Ultima etapă din faza grupelor va avea loc la mijlocul săptămânii 4-10 decembrie 2023. Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală, cu menţiunea că echipele câştigătoare ale grupelor vor disputa meciurile pe teren propriu. De asemenea, în semifinale, câştigătoarele sferturilor de finală 1 şi 3 vor fi gazde.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36