Cupa Unirii la Oină promite un spectacol total pe Stadionul Arcul de Triumf

Federaţia Română de Oină în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Sport, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Sportivă Naţională de Oină din Republica Moldova şi Complexul Sportiv Naţional „Arcul de Triumf" organizează, în data de 5 octombrie 2024, Cupa Unirii la Oină.

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Cupa Unirii la Oină promite un spectacol total pe Stadionul Arcul de Triumf

Cupa Unirii la Oină promite un spectacol total pe Stadionul Arcul de Triumf

Evenimentul va include 4 partide spectaculoase, după următorul program:

Sâmbătă 5 octombrie Ora 11:00 Under 18 Feminin - România   Republica Moldova
Sâmbătă 5 octombrie Ora 12:00 Under 18 Masculin - România   Republica Moldova
Partidele se vor desfăşura pe terenul II din cadrul Complexului Sportiv Naţional Arcul de Triumf

Sâmbătă 5 octombrie Ora 14:30 Senioare Feminin - România   Republica Moldova
Sâmbătă 5 octombrie Ora 15:30 Seniori Masculin - România   Republica Moldova
Partidele se vor desfăşura pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf

„Cupa Unirii este mai mult decât un eveniment sportiv, este o punte între România şi Republica Moldova, o punte realizată prin sportul nostru naţional! Oina merită şansa de a fi promovată tinerilor de pe ambele maluri ale Prutului, iar Cupa Unirii este ocazia perfectă.

Oina este un sport de echipă, un sport popular, accesibil, dinamic, solicită jucătorul atât la nivel fizic, cât şi la nivel mental, un joc care poate fi practicat cu uşurinţă. Invităm pe 5 octombrie cât mai multă lume să (re)descopere oina, le promitem că va fi o experienţă valoroasă.”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre.

„Cupa Unirii la oină reprezintă mai mult decât o luptă pe terenul de joc pentru trofeu. Este o mână de ajutor întinsă peste Prut pentru a simţi româneşte, pentru a ne păstra identitatea, cultura şi patrimoniul. Jocul de oină face parte din Patrimoniul Cultural Românesc, iar tot ce-i românesc - vorba poetului - nu piere!”, a transmis preşedintele Federaţiei de Oină din Republica Moldova, Vasile Onică.

Oina, sportul naţional al României

Oina este sportul naţional al României care vorbeşte despre tradiţiile şi obicieiurile strămoşilor noştri şi care are corespondenţă în toate ţările în care păstoritul a fost practicat cu sute de ani în urmă, din Irlanda pană în India.

Condiderată un sport popular, accesibil,  oina este un sport de echipă, dinamic dar şi de strategie, un sport care necesită forţă şi precizie în lovirea mingii, dar şi agerime în a evita atacurile adversarilor.

Acest sport a fost practicat de elita culturală a ţării şi aici îi amintim pe Spiru Haret,  Caragiale, Creangă, Iorga, Sadoveanu sau  Marin Preda, dar şi de românii simpli din mediul rural şi urban, în perioada sa de glorie reunind peste 50 000 de jucători 

Federaţia Română de Oină îşi desfăşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici