"Olanda formează în acest moment una dintre cele mai puternice formaţii din lume. Am rămas impresionat de forţa lor, mai ales că în acest joc au evoluat mai mult jucători care în mod normal nu sunt titulari. Van Basten are de unde alege, însă să nu uităm că şi noi suntem în acest moment o forţă şi faptul că le-am luat patru puncte în campania de calificare poate fi un atu important pentru noi. Chiar dacă am venit cu ceva informaţii, sunt convins că domnul Piţurcă îi cunoaşte foarte bine şi nu cred că au cum să ne surprindă cu ceva nou în cele trei săptămâni care au rămas până la meci. La turneele finale, diferenţa o face inspiraţia de moment a unuia sau a mai multor jucători, dar şi greşelile altora", a declarat Emil Săndoi.
În meciul cu Ucraina, selecţionerul Olandei, Marco van Basten, a folosit următorii jucători: Stekelenburg – Ooijer (Boulharouz ’62), Heitinga, Bouma (Mathijsen ’73), Van Bronckhorst (De Cler ’62) – De Zeeuw (De Jong ’73), Hengelaar – Kuyt, Van der Vaart (Landzaat ’80), Afellay (Babel ’62) – Huntelaar.
Olanda şi România vor evolua în grupa C la Campionatul European din perioada 7-29 iunie, alături de Italia şi Franţa. România joacă în compania Olandei la 17 iunie.
Tehnicianul naţionalei under-21 a mai spus că pentru următoarea campanie de calificare are în vedere mai mulţi jucători de la Universitatea Craiova, deoarece doreşte să realizeze un schimb de generaţii.
Săndoi a precizat că printre cei vizaţi se numără portarul Silviu Lung jr. şi jucătorii de câmp Bărboianu, Ionescu, Gângioveanu, Găman, Buşu, Mihai Costea, Firtulescu şi Barbu. "Şi acum unii dintre ei sunt în vederile mele, însă cei mai mulţi dintre ei sunt născuţi după 1988, în timp ce Franţa, ca un exemplu, are în componenţă numai jucători născuţi în ’86-’87", a spus Săndoi.