„Dacă eu am putut, absolut oricine poate” - David Popovici, proaspăt campion olimpic la Paris 2024

  • David Popovici a câştigat luni seara prima sa medalie olimpică de aur a carierei, la doar 19 ani, şi totodată, prima a delegaţiei României la Jocurle Olimpice de la Paris 2024.
  • Ca niciodată, Popovici a fost deosebit de emoţionat după cursă.
Urmărește
1130 afișări
Imaginea articolului „Dacă eu am putut, absolut oricine poate” - David Popovici, proaspăt campion olimpic la Paris 2024

„Dacă eu am putut, absolut oricine poate” - David Popovici, proaspăt campion olimpic la Paris 2024

„Nu-mi place să fiu atât de emoţionat, dar e frumos...”, au fost primele cuvinte ale lui David Popovici, noul campion olimpic al probei de 200 metri liber de la Paris 2024.

În direct la postul public de televiziune, Popovici, vizibil emoţionat, a spus că a simţit cursa ca pe „o cursă între câini”.

„Aşa e în finalele olimpice, nu se scot întotdeauna cei mai buni timpi, însă la o astfel de competiţie, clasamentul se întâmplă să fie mai important”, a mai spus cel care a adus prima medalie olimpică pentru nataţia din România după aproape 20 de ani şi prima a medalie de aur a unui înotător, în istoria nataţiei române.

„Ne-am bătut până la ultimul braţ..., mulţumesc tuturor celor care s-au uitat. Dedic această victorie tuturor celor care m-au susţinut întotdeuna şi au avut încredere în mine. Le-o dedic inclusiv celor care nu au avut încredere în mine, pentru că fără ei nu aş fi putut să fiu cine sunt astăzi”, a spus David Popovici, deranjat de faptul că s-a emoţionat peste măsură.

„Nu în ultimul rând, mi-o dedic mie, pentru că e un vis împlinit. Mă bucur că acum 5 minute am scris istorie. Dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu o dorinţă arzătoare şi puternică, absolut oricine poate”, le-a transmis campionul olimpic tuturor românilor.

Popovici, care a câştigat medalia ed aur cu un avans infim de doar două sutimi de secundă, va evolua marţi la amiază în seriile de calificare ale probei de 100 metri liber, urmând ca seara să înoate în semifinale.

„Treaba încă nu s-a încheiat, dar bineînţeles că o să mă bucur. Pentru că e o realizare imensă, în primul rând pentru mine”, a mai spus Popovici imediat după cursă, înainte de festivitatea de premiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici