Dan Cristea, referent în cadrul Departamentului Internaţional al FRF, a murit

Dan Cristea, referent în cadrul Departamentului Internaţional al Federaţiei Române de Fotbal, a decedat, duminică noaptea, la vârsta de 57 de ani, informează un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF.

Urmărește
383 afișări

"Federaţia Română de Fotbal anunţă cu nemărginită durere dispariţia dintre noi, în cursul nopţii de 18 spre 19 septembrie a.c. a lui Dan Cristea, unul dintre puţinii erudiţi ai fotbalului românesc. Născut la 26 iunie 1954, un adevărat domn, el a fost cu mult mai mult decât referent în cadrul Departamentului Internaţional al FRF, funcţia pe care o ocupa în momentul decesului, survenit după o lungă şi grea suferinţă. Om de aleasă cultură fotbalistică şi de cultură generală, Dan Cristea este personalitatea căreia i se datorează imortalizarea istoriei fotbalului din ţara noastră, pasiunea-i inegalabilă şi uriaşa-i putere şi dorinţă de muncă având drept rezultat, în calitate de coordonator şi autor, realizarea şi publicarea unor lucrări monumentale, care vor rămâne unice în peisajul sportului-rege de la noi, cum ar fi Istoria Fotbalului Românesc sau nenumăratele ediţii ale Anuarului Fotbalului Românesc. Iar dispariţia catalizatorului publicării ei lasă un gol imens atât în cadrul FRF, cât şi în cel al comunităţii istoricilor fotbalului din România, al oamenilor de cultură din ţara noastră", a se arată în comunicatul FRF.

Absolvent al Facultăţii de Istorie-Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti, Dan Cristea şi-a dedicat 32 de ani din viaţă fotbalului şi sportului în general, mai întâi în conducerea clubului Corvinul Hunedoara (1979-1983) - inclusiv ca preşedinte al grupării ardelene, apoi în cadrul Consiliului Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport (1983-1990) şi, din 1990, ca referent de specialitate al Federaţiei Române de Fotbal.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 21 septembrie, la ora 12.00, la Cimitirul Ghencea Militar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici