Dan Nistor, la cota 450 pe prima scenă a fotbalului românesc

Universitatea Cluj şi Dinamo Bucureşti se întâlnesc luni, de la ora 21.30, în cadrul rundei cu numărul 8 a Superligii la fotbal masculin.

Urmărește
169 afișări
Imaginea articolului Dan Nistor, la cota 450 pe prima scenă a fotbalului românesc

Dan Nistor a trecut şi pe la Dinamo

,,Şepcile roşii" sunt neînvinse în sezonul actual, cu patru victorii şi trei remize, rezultate în urma cărora au încheiat etapa precedentă în fruntea clasamentului. De partea cealaltă, bucureştenii au pierdut doar primul meci din acest campionat, 2-3 cu CFR Cluj, după care au urmat trei succese şi trei egaluri.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 97 de ori, de 52 de ori s-au impus bucureştenii, de 22 de ori au câştigat clujenii, iar alte 23 de partide s-au terminat la egalitate.

Cu U Cluj gazdă, confruntarea numără 49 de meciuri, din care 13 succese U Cluj, 15 remize şi 21 victorii Dinamo.

Conform lpf.ro, prima partidă a avut loc pe 19 septembrie 1948, U Cluj - Dinamo 1-1. Golurile au fost marcate de Justin Zehan, respectiv Carol Bartha.

Abia în al patrulea duel s-a înregistrat întâia victorie: 4 noiembrie 1951, Ştiinţa - Dinamo 1-2.

Pe 25 octombrie 1953 s-a consemnat prima victorie izbutită de clujeni, Ştiinţa - Dinamo 4-2.

Ardelenii erau antrenaţi de Ştefan Kovacs, cel care tocmai îşi începuse cariera de antrenor. De partea cealaltă se afla un alt titan al fotbalului românesc, Angelo Niculescu.

Două dintre cele trei înfrângeri cu 0-8 în campionat au fost suferite de clujeni în duelurile cu Dinamo (1956, 1998), acesta fiind cel mai sever scor negativ înregistrat de „Şepcile roşii" pe prima scenă.

Cea mai recentă dispută în SuperLiga României a avut loc la 4 mai 2024, Universitatea Cluj - Dinamo 3-3.

De reamintit că, Ioan Ovidiu Sabău a evoluat ca jucător în tricoul dinamoviştilor timp de două sezoane (1988-1989, 1989-1990), făcând parte dintr-o generaţie de excepţie antrenată de Mircea Lucescu, care a câştigat titlul în sezonul 1989-1990, când a ajuns până în semifinalele Cupei Cupelor.

Va fi un meci special pentru Dan Nistor, aflat în faţa celui de-al 450-lea joc în SuperLigă, o cifră atinsă de-a lungul timpului doar de alţi opt jucători.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nistor,
u cluj,
dinamo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici