David Beckham, prezent la înmormântarea lui Sven-Goran Eriksson

David Beckham a fost printre cei prezenţi la înmormântarea fostului antrenor de fotbal Sven-Goran Eriksson, vineri, în Suedia.

Urmărește
885 afișări
Imaginea articolului David Beckham, prezent la înmormântarea lui Sven-Goran Eriksson

Sursa foto: AP

Mai multe personalităţi din lumea sportului s-au adunat vineri pentru a-i aduce un aduce omagiu fostului antrenor de fotbal Sven-Goran Eriksson, decedat la vârsta de 76 de ani, scrie Sky News.

Printre cei prezenţi s-a numărat şi David Beckham.

Eriksson, fost antrenor al echipei naţionale a Angliei şi al unor cluburi de renume precum Lazio şi Manchester City, a murit după o luptă cu cancerul pancreatic.

La ceremonie au participat aproximativ 600 de oameni.

Bengt Berg, un prieten apropiat al lui Eriksson, a descris ziua ca fiind una tristă, dar şi de recunoştinţă. „Este o zi de doliu, dar şi de mulţumire pentru tot ce a realizat”, a spus Berg.

Înmormântarea a început cu muzică de pian şi a inclus interpretări ale pieselor „Candle In The Wind” de Elton John şi „My Way” de Frank Sinatra.

După ceremonie, cortegiul a fost dus către un muzeu din apropiere.

Eriksson a devenit primul antrenor străin al echipei naţionale de fotbal a Angliei în 2001, numindu-l pe David Beckham căpitan.

După încheierea mandatului la echipa naţională în 2006, a continuat să antreneze echipe din Mexic, Coasta de Fildeş şi cluburi englezeşti precum Manchester City şi Leicester City.

Înmormântarea a fost transmisă pe un ecran mare amplasat în faţa bisericii, unde unii dintre cei care au venit să-şi ia rămas bun au purtat tricouri ale fostelor echipe ale lui Eriksson.

Într-un mesaj pe Instagram, Beckham l-a descris pe Eriksson ca fiind „un adevărat gentleman”.

„Voi fi veşnic recunoscător pentru că m-ai făcut căpitan”, a spus Beckham pe reţeaua de socializare amintită.

Eriksson a renunţat la funcţia de director sportiv la clubul suedez Karlstad în februarie 2023 din cauza problemelor de sănătate.

După diagnosticarea cu cancer, a avut ocazia să-şi îndeplinească dorinţa de o viaţă, conducând echipa Liverpool Legends într-un meci caritabil împotriva lui Ajax, la Anfield.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici