David Popovici: „Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport”

„Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport”, spune David Popovici, după ce a câştigat aurul la 200 de metri liber şi medalia de bronz la 100 de metri la Jocurile Olimpice de la Paris.

Urmărește
345 afișări
Imaginea articolului David Popovici: „Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport”

Sursa foto: Mediafax Foto

„Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport. Ăsta este un mesaj către toţi politicienii care vorbesc despre asta, dar la un moment dat mesajul se blochează pe undeva. Aşa că, trebuie să facem ceva! Pentru că vedeţi toate reacţiile oamenilor obişnuiţi care se uită la televizor, oamenilor din funcţii înalte… toată lumea e fericită, toată lumea se bucură, dar hai să ne bucurăm mai des, de ce nu? Hai să avem mai mulţi campioni olimpici, mai mulţi medaliaţi, mai mulţi finalişti, mai mulţi calificaţi la Jocurile Olimpice”, a fost mesajul lui David Popovici.

El a spus că medalia obţinută miercuri seara simbolizează toate antrenamentele la care şi-ar fi dorit să lipsescă, dar nu a făcut-o, „toate antrenamentele de după nopţi în care nu am putut să le dorm de emoţii, poate pentru Jocurile Olimpice”.

„Greutatea ei simbolizează toate sacrificiile pe care eu şi apropiaţii mei, familia, le-am făcut ca să ajungem aici. Uite! O ţin şi o arăt pentru că-s foarte mândru de ea”, a adăugat Popovici.

El a vorbit şi despre condiţiile de antrenament din ţară.

„N-aş spune (că sunt) un miracol. Însă, în condiţiile în care i-am întrecut pe britanici, pe americani, la 200, de exemplu, pe australieni, care au condiţii infinit mai bune decât ale noastre. Au bazine să-şi pună şi în cap! Au toată infrastructura de care au nevoie, au absolut orice… centre de pregătire peste centre de pregătire... Deci în condiţiile astea eu mă antrenez pe Lia Manoliu, în acelaşi bazin în care am şi învăţat să înot la patru ani, de asta sunt aşa bronzat cu urmele de ochelari, pentru că înot acolo în aer liber, iar în timpul iernii, că tot vorbeam de condiţii, când e frig afară, pentru că bazinul din interior… de foarte mult timp se promite că se va face ceva, dar nu se începe niciodată nimic, când e frig afară noi ne antrenăm într-un balon unde o persoană care nu-i obişnuită intră şi stă… 3 minute, intră şi simte că se sufocă. Ei, în condiţiile alea ne antrenăm noi, dar… cred că se poate. Suntem puţini, într-adevăr, cei care excelăm cu adevărat în România, în sporturi, însă cu condiţiile pe care le avem trebuie să facem ce putem”, încheie Popovici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici