„Tot s-a discutat de clauza mea de reziliere. Când am revenit la mijlocul lunii septembrie, am avut o discuţie cu domnul preşedinte Mircea Sandu şi i-am spus clar condiţiile în care aş vrea să revin. Aici am discutat şi de clauză. Fac o paranteză şi spun că anul trecut când am venit în august, am fost sfătuit foarte tare să pun această clauză de cineva care a avut nişte experienţe aici şi mi-a spus că sunt un fraier dacă nu pun această clauză. La momentul respectiv am avut o discuţie cu Mircea Sandu şi mi-a spus să uit de clauză, că noi suntem aici să dovedim că merităm această poziţie, iar după ce le câştigăm încrederea, putem discuta”, a spus Deaconu.
Alexandru Deaconu a afirmat că preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost de acord ulterior cu introducerea unei clauze de reziliere. „Ulterior, dânsul a fost de acord. A fost o discuţie în Comitetul Executiv, eu nu am participat la acea şedinţă, fiind prins cu vizita de la UEFA. Am înţeles că s-a aprobat în Comitetul Executiv. După aceea am stat şi m-am gândit şi am hotărât că nu este normal să fiu apărat de această clauză şi că trebuie să rămânem în această poziţie datorită performanţelor pe care le vom avea. Am decis ca banii ăia să fie dedicaţi activităţii arbitrilor, decât să îi iau eu ca preşedinte, să iau nişte bani nemeritaţi”, a completat Deaconu.
Potrivit lui Deaconu, clauza de reziliere ar fi fost de aproximativ 200.000 de euro, însă a refuzat să o mai semneze. „Eu am bun simţ şi am şapte ani de acasă. Când o să constat că activitatea mea nu este la nivelul aşteptărilor, o să mă ridic şi o să plec. Nu vreau să fiu apărat de această clauză, nu vreau să iau acei bani. Vreau ca banii să rămână în cadrul federaţiei şi să fie folosiţi pentru activitatea arbitrilor. Nu am semnat această clauză, nu o semnez şi nu o voi semna. I-am spus preşedintelui că nu mai semnez această clauză, iar preşedintele a înţeles. Suma e de circa 200.000 de euro”, a explicat Deaconu.