- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (20.12.2015, 20:56)
- Adina Oşan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dedu: La turneul preolimpic vom întâlni Muntenegru, Danemarca şi Uruguay. Este o grupă foarte grea. Aşteptăm confirmarea pentru găzduire
Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat pentru MEDIAFAX că naţionala feminină a României, medaliată cu bronz la CM, va juca pentru calificarea la JO de la Rio în turneul preolimpic 2, cu Danemarca, Muntenegru şi Uruguay, adăugând că aşteaptă confirmarea IHF pentru organizarea în România.
Urmărește
686 afișări
Dedu: La turneul preolimpic vom întâlni Muntenegru, Danemarca şi Uruguay. Este o grupă foarte grea. Aşteptăm confirmarea pentru găzduire (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"Este o grupă foarte grea, pe care o vom trata cu toată seriozitatea. Mai mult ca sigur vom organiza acest turneu. Aşteptăm ca iubitorii handbalui să ne fie alături, nu doar pentru că iubesc handbalul, ci şi pentru că e drumul spre Olimpiadă. Iar acolo, dacă ajungem, vom lupta pentru o medalie, de ce nu? Nu există un termen limită în care federaţia internaţională să ne anunţe dacă vom găzdui acest turneu preolimpic din care facem parte, dar cel mai probabil săptămâna viitoare vom afla. Avem dreptul prin regulament", a declarat Alexandru Dedu, pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.
Pentru a treia oară, titlul mondial a revenit Norvegiei, care a învins în finala mare Olanda, cu scorul de 31-23 (20-9).
Campionatul Mondial a reprezentat şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, au drept de joc la turneele preolimpice, programate între 18-20 martie 2016.
Componenţa turneelor preolimpice este următoarea, cu menţiunea că gazdele celor trei turnee va fi anunţată curând de IHF:
Turneul 1: Olanda, Franţa, Japonia, Tunisia;
Turneul 2: România, Danemarca, Uruguay, Muntenegru;
Turneul 3: Polonia, Rusia, Suedia, Mexic.
La JO de la Rio din 2016 sunt deja calificate Brazilia (naţiune gazdă), Norvegia (campioană mondială 2015), Spania (vicecampionă europeană 2014), Angola (câştigătoarea turneului din Africa), Argentina (câştigătoarea Jocurilor Pan Americane) şi Coreea de Sud (câştigătoarea turneului din Asia). Acestor şase echipe li se vor alătura primele două clasate în fiecare din cele trei turnee preolimpice.
Echipa României a încheiat Campionatul Mondial din Danemarca cu medalia de bronz după 10 ani de când a urcat ultima dată pe podium, la ediţia din 2005, când a cucerit medalia de argint, fiind învinsă atunci de Rusia (scor 23-28). Medalia de bronz cucerită de România este prima din istoria participărilor sale la Campionatul Mondial, anterior având o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).
La CM din Danemarca, tricolorele au obţinut următoarele rezultate: în grupa D, pe care a încheiat-o pe locul 4 - 47-14 (23-3) cu Puerto Rico, 36-20 (18-12) cu Kazahstan, 18-26 (12-13) cu Spania, 22-26 (10-13) cu Norvegia şi 27-30 (16-17) cu Rusia, în optimile de finală – 25-22 (13-18) cu Brazilia, în sferturile de finală – 31-30 (13-10, 27-27) cu Danemarca şi în semifinale, 33-35 (14-17, 27-27) cu Norvegia, ultimele două partide fiind decise după prelungiri.
Astfel, clasamentul final al CM din Danemarca este următorul: 1. Norvegia, 2. Olanda, 3. România, 4. Polonia, 5. Rusia, 6. Danemarca, 7. Franţa, 8. Muntenegru, 9. Suedia, 10. Brazilia, 11. Ungaria, 12. Spania, 13. Germania, 14. Coreea de Sud, 15. Serbia, 16. Angola, 17. China, 18. Argentina, 19. Japonia, 20. Puerto Rico, 21. Tunisia, 22. Kazahstan, 23. Cuba, 24. Congo.
Premiul pentru medalia de bronz câştigată de handbalistele României este de 14.800 de lei pentru fiecare jucătoare, ministrul Sportului, Elisabeta Lipă, declarând pentru MEDIAFAX că acesta poate fi dublat şi că a discutat cu premierul Dacian Cioloş şi în vederea unor suplimentări peste suma dublată.
"Premiul cuvenit pentru medalia de bronz mondială este de 14.800 de lei. Conform legii, locurile 1-3 la Mondiale se pot dubla, premierea fiind prevăzută de HG 1447, cu completare 888. Am vorbit cu premierul Dacian Cioloş să găsim soluţii şi peste suma prevăzută prin lege, care oricum va fi dublată. De asemenea, pentru Cristina Neagu, care în acest moment este golgheterul Campionatului Monadial, vom căuta soluţii să fie recompensată în plus", a declarat Lipă pentru MEDIAFAX.
Echipa României este calificată şi la turneele preolimpice, preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, declarând pentru MEDIAFAX că România ”este interesată şi are dreptul prin regulament” să organizeze unul din cele trei turnee, programate între 18-20 martie 2016. Acest turneu preolimpic organizat de România ar urma să se desfăşoara la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.
Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.
La ediţia din 2013, când titlul mondial a fost cucerit de Brazilia, România s-a clasat pe locul 10.
Campionatul Mondial din 2017 va avea loc în Germania.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe