- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Delegaţia României s-a întors de la Jocurile Olimpice din Vancouver
Sportivii români şi membrii staffului tehnic prezenţi la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver au revenit, miercuri noapte, la Bucureşti, "tricolorii" fiind în mare parte mulţumiţi de rezultatele din Canada şi optimişti pentru următoarea ediţie a competiţiei din Rusia, în 2014.
Delegaţia României s-a întors de la Jocurile Olimpice din Vancouver (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Membrii delegaţiei României au fost întâmpinaţi cu câte un trandafir alb de către reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
Mihaela Purdea, una dintre componentele ştafetei de 4x6 kilometri, echipă ce a obţinut cel mai bun loc al delegaţiei române la Vancouver, poziţia a zecea, speră ca în România să fie construite baze de antrenament pentru sporturile de iarnă.
"Ne-am întors cu obiectivul îndeplinit, am reuşit ceea ce ne-am propus. Când apar rezultate din ce în ce mai bune, totul sună mai bine şi sperăm ca prin aceste rezultate să atragem copiii spre sporturile de iarnă. Sperăm să apară şi baze noi în ţară care să crească nivelul sportului în România. Eu zic că bazele sportive de la noi lipsesc şi atunci când se întâmplă acest lucru nu poţi să atragi copii spre acest sport", a spus Mihaela Purdea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
„Nu putem da oameni afară" - reacţia firmelor la decizia guvernului de a anula facilităţile fiscale
-
„Nu hrăniţi trollul”. Olaf Scholz reacţionează la insultele făcute de Elon Musk
-
Zelenski s-a oferit să cumpere arme de la viitoarea administraţie Trump cu active ruseşti îngheţate
Dana Plotogea, colega Mihaela Purdea, crede că în viitor România se poate gândi şi la poziţii mai bune la Jocurile Olimpice de iarnă.
"Ne bucurăm că am obţinut acest loc zece. Am spus şi la început că ne-ar trebui o zi normală atunci când e concursul pentru a intra în primele zece. Suntem bucuroase. Nu suntem o ţară cu tradiţie în sporturile de iarnă, noi am încercat să facem tot ce putem mai bine acolo, am făcut nişte rezultate şi sunt tineri care vin din spate. Putem spera la mai multe în viitor. Nu ne-am gândit că o să fim premiate, nu ne-am gândit la asta înainte pentru a nu avea o presiune în plus, dar bănuiesc că aşa se va întâmpla", a spus Dana Plotogea.
O altă membră a ştafetei de 4x6 kilometri, Reka Ferencz, a fost mulţumită de echipamentul pus la dispoziţie de COSR.
"Nu putem să ne plângem de echipament, eu zic că putem spune că şi noi am fost aproape echipaţi ca ceilalţi. Urmează să începem pregătirea pentru campionatul naţional, care e în aprilie, asta dacă ne ajută vremea. Deocamdată am ajuns acasă...", a precizat Reka Ferencz.
Florin Crăciun, locul 11 în proba de bob 2 masculin, alături de Nicolae Istrate, nu se aştepta să ocupe această poziţie la sfârşitul concursului.
"A fost un loc nesperat de bun, neaşteptat. Noi ne aşteptam să venim în primii 15. Este un motiv de optimism acest loc 11. Din ce ştiu eu, în ultimii 26 de ani nu s-a venit în primii 20. Sperăm ca în Rusia să fim mai în faţă. Am avut o zi mai bună, şi eu şi pilotul, şi a ieşit foarte bine. Din câte am înţeles, cred că vom fi şi premiaţi", a menţionat Florin Crăciun.
Carmen Radenovici, locul 15 în proba de bob 2 feminin, alături de Alina Savin, a precizat că a fost puţin speriată după seria de accidente de la Vancouver.
" A fost frumoasă această experienţă. Din păcate au fost şi foarte multe accidente. Nu pot să spun că nu ne-am speriat, dar nici nu am crezut că o să ni se întâmple şi nouă aceleaşi lucruri. Au fost şi la noi accidente, şi la schi, dar până la urmă cred că am ieşit destul de bine", a adăugat Carmen Radenovici.
Edit Miklos, victima unei căzături puternice în proba de coborâre din concursul de schi de la Jocurile Olimpice, crede că accidentele au fost cauzate de "pârtia grea".
"Sunt bine, nu mai am dureri aşa mari, doar la mobilitate, din cauza asta şi şchiopătez. Voi reveni la antrenamente într-o lună, poate două, depinde de cât de repede mă voi reface. Cred că şi pârtia a fost grea. Ne-a speriat puţin şi acel deces, pentru că astea sunt Jocurile Olimpice, nu război", a spus Edit Miklos.
Violeta Strămăturaru, sportiva din România care s-a accidentat la antrenamentele probei de sanie, regretă că n-a putut concura în cadrul Jocurilor Olimpice.
"A fost bine, dacă nu se întâmpla accidentul era şi mai bine. Acum mi-am revenit aproape complet. Din păcate, primele zile după accident mi-a fost mai greu, nu puteam să mă aplec, să mă mişc bine, aşa că n-am putut concura. I-am speriat pe toţi pe acolo dar când mi-am revenit eu, şi-au revenit şi ei. Din păcate, un coleg de-al nostru şi-a pierdut viaţa pe pârtie", a spus Violeta Strămăturaru referindu-se la sportivul georgian decedat Nodar Kumaritashvili.
Sora Violetei, Raluca Strămăturaru, locul 21 la sanie feminin, a precizat că deşi s-a speriat după acel accident în care a fost implicată sora ei, nu s-a gândit să părăsească competiţia.
"Normal că îmi pare rău pentru acel accident şi sper ca peste patru ani să fie mult mai bine. S-a întâmplat. Nu s-a pus problema să nu mai concurez la eu, la început m-am speriat pentru că nu ştiam ce s-a întâmplat dar cum am aflat că nu e nimic grav, ne-am liniştit toţi", a spus Raluca Strămăturaru.
O altă componentă a ştafetei de 4x6 kilometri, Eva Tofalvi, s-a întors de la Vancouver marţi, ea urmând să înceapă pregătirea pentru o etapă de Cupa Mondială.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO