Delvine Meringor a terminat maratonul de la Paris pe locul 7. România şi-a încheiat participarea la Olimpiadă

91 sportive au luat startul la cea mai lungă cursă din atletism, iar 11 dintre ele nu au terminat-o.

Urmărește
738 afișări
Imaginea articolului Delvine Meringor a terminat maratonul de la Paris pe locul 7. România şi-a încheiat participarea la Olimpiadă

Delvine Meringor

Delvine Meringor, naturalizată româncă, a terminat astăzi pe locul 7 maratonul feminin de la Jocurile Olimpice.

Cealaltă reprezentantă a României, Joan Chelimo, a abandonat.

„🟡Reprezentanta României Delvine Relin Meringor a încheiat pe locul 7 cursa feminină de maraton din acestă dimineaţă.

Sportiva de origine keniană a avut o evoluţie foarte bună instalându-se încă de la început în fruntea plutonului.

După primii 25 km ocupa poziţia a 8-a, dar sportiva pregătită în prezent de Valentin Anghel a găsit resurse ca la final să treacă a 7-a linia de sosire.

Timpul înregistrat de maratonista tricoloră 2:24:56 este cel mai bun al său din acest sezon.

Cursa a avut un tempo rapid impus de oladeza Sifan Hassan care a cucerit AURUL cu un nou record olimpic – 2:22.55. Pe locul 2, la un vârf de unghie în spate, lucru mai rar întâlnit în cursele de maraton, a sosit Tigst Assefa din Etiopia (2:22.58). Medalia de bronz a fost obţinută de Hellen Obiri din Kenia.

Meringor, prima sportivă calificată pentru România la Jocurile Olimpice Paris 2024, s-a declarat mulţumită la finalul cursei.
”Cursa a fost bună, am avut multe suferinţe, dar la final a fost bine. Locul 7 este foarte bun pentru mine şi sunt mulţumită.”, a spus Delvine.

Joan Chelimo, cealaltă reprezentantă a României care a luat startul în cursa de maraton, a abandonat. Dintre cele 91 de atlete care s-au aliniat la linia de start 11 nu au terminat cursa”, a comunicat COSR.

Hassan pentru istorie

Sifan Hassan, reprezentând Olanda/Ţările de Jos, a câştigat maratonul, cu timpul 2 ore, 22 de minute şi 55 de secunde.

Tot la Paris, Hassan luase bronzul la 5.000 de metri şi la 10.000 de metri. A realizat astfel un record greu de bătut, cucerind trei medalii la aceeaşi ediţie a Jocurilor.

Hassan avea deja aurul la 5.000 şi 10.000 de metri şi bronzul la 1.500 de la Tokyo. Doar Emil Zatopek, legenda cehoslovacă a crosului, a reuşit o ispravă similară în aceeaşi ediţie.

Astăzi, Hassan a alergat prima jumătate a cursei în 1h13"25 şi a doua într-un 1h09, uimindu-şi adversarele.

Abandonul Cătălinei

Tot astăzi, un abandon medical în tabăra tricoloră. „Luptatoarea Cătălina Axente nu va concura  azi în recalificările categoriei 76 kg.

Decizia de a nu concura a fost una medicală ţinând cont de accidentarea de ieri.

În aceste condiţii, deja a fost declarată oficial câştigătoare a meciului cubaneza MARIN POTRILLE Milaimy de la Caridad. Sănătate, Cătălina!”, a transmis azi COSR pe contul de Facebook.

Astfel, participarea României la Paris a luat sfârşit, iar de la ora 22.00 va avea loc ceremonia de închidere a Jocurilor.

Team România este pe locul 23, cu 8 medalii şi o aşteaptă pe cea de-a 9-a, obţinută la TAS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici