Diavolii roşii se califică cu o remiză fără goluri în meciul cu Ucraina

Naţionala de fotbal a Belgiei s-a calificat în optimile de finală ale UEFA Euro 2024, după ce a terminat pe locul doi în Grupa E, graţie unei remize 0-0 cu Ucraina, ale cărei speranţe de calificare au fost năruite, şi din cauza remizei, 1-1, dintre România şi Slovacia.

675 afișări
Imaginea articolului Diavolii roşii se califică cu o remiză fără goluri în meciul cu Ucraina

Sursa foto: Facebook

A fost un început tensionat pentru ambele echipe pe Stuttgart Arena, cu o miză importantă în grupă, toate cele patru echipe începând seara la egalitate, cu câte trei puncte fiecare.

Căpitanul Belgiei, Kevin De Bruyne, a creat prima ocazie clară a meciului, după o incursiune la capătul căreia l-a găsit cu o pasă în adâncime pentru Romelu Lukaku, care nu a reuşit să execute bine şutul său din apropiere, permiţându-i portarului ucrainean Anatoliy Trubin să respingă uşor.

De Bruyne a fost apoi şi el aproape de a marca, încercând să-l surprindă pe Trubin la prima bară, cu o lovitură liberă interesantă, dar şutul său a trecut puţin pe lângă poartă.

Diavolii Roşii au continuat să domine posesia mingii în repriza a doua, dar Ucraina a rezistat, Lukaku încercându-şi din nou norocul cu un şut cu efect pe care Trubin l-a apărat.

Ucraina avea nevoie de un gol, aşa că a făcut o triplă înlocuire în minutul 70, jucând totul pe ofensivă, dar tot Belgia a fost cea care a ameninţat prin Yannick Carrasco, al cărui şut a fost de asemenea respins.

Artem Dovbyk a avu şansa golului calificării cu zece minute înainte de final, când a primit mingea la marginea careului, însă atacantul ucrainean a tras în plasa laterală.

În ultimele momente, Georgiy Sudakov a pornit o cursă individuală promiţătoare, însă şutul său din interiorul careului a fost lipsit de putere.

Cu Slovacia şi România remizând 1-1 în celălalt meci al grupei, toate echipele au încheiat cu patru puncte. Belgia a terminat pe locul doi, după România, la goluri marcate, în timp ce Ucraina s-a clasat pe locul patru, având cea mai slabă diferenţă de goluri.

Într-un meci în care ambele echipe au fost la limita calificării sau a ieşirii din turneu, De Bruyne a părut cel mai periculos ori de câte ori a avut posesia balonului, prin poziţionarea sa între linii, prin mingile pasate şi prin crearea de ocazii de gol pentru coechipieri.

El a avut cele mai multe pase cheie în joc şi a lucrat bine şi în defensivă, fiind declarat omul meciului de către UEFA.

Belgia, de pe poziţia a doua a grupei, va întâlni în optimi reprezentativa Franţei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici