Aflat în Qatar cu naţionala Spaniei, fundaşul dreapta spaniol Dani Carvajal, de la Real Madrid, spune că este într-o formă bună datorită unei diete speciale.
Făeă gluten, grâu, lapte de vacă, în schimb lapte vegetal, carne roşie, cartofi, roşii, vinete, broccoli sau ardei. Este dieta strictă adoptată de Dani Carvajal. Deoarece accidentările l-au măcinat, jucătorul a întreprins o schimbare în viaţa şi în dieta sa.
Gata cu pizza, paste, alimente cu gluten, alegând o planificare riguroasă asociată cu noi obiceiuri. Flavia Bernini, biolog nutriţionist, atrage atenţia: „Ştiinţa ne avertizează să nu renunţăm pentru totdeauna la consumul de gluten, dacă nu suferim de boală celiacă”.
Dieta fără gluten a fost făcută celebră de jucător sârb de tenis Novak Djokovic, însă specialiştii susţin că nu este cea mai potrivită, întrucât lipsesc organismul de nutrienţii oferiţi de o alimentaţie normală.