Dikembe Mutombo, o prezenţă impunătoare în NBA, a murit la 58 de ani

Dikembe Mutombo, care a ajuns la Universitatea Georgetown ca student internaţional cu aspiraţii de a deveni medic, dar a devenit o prezenţă impunătoare în baschetul profesionist şi un umanitar dedicat în Republica Democratică Congo, ţara sa natală, a murit luni, la vârsta de 58 de ani.

Urmărește
90 afișări
Imaginea articolului Dikembe Mutombo, o prezenţă impunătoare în NBA, a murit la 58 de ani

Sursa: Facebook / FIBA

Cauza morţii lui Dikembe Mutombo a fost cancerul cerebral, potrivit National Basketball Association, care a anunţat vestea, potrivit The New York Times.

Mutombo nu a jucat baschet până la jumătatea adolescenţei, preferând fotbalul în copilărie.

El a ajuns să joace 18 sezoane în NBA pentru şase echipe.

Mutombo s-a retras cu al doilea cel mai mare număr de aruncări blocate din istoria ligii, după Hakeem Olajuwon, un alt pivot de origine africană.

Era cunoscut pentru degetul său caracteristic, o postură provocatoare pe care o folosea pentru a descuraja aruncătorii să îl provoace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici