Din NBA, direct la U-BT Cluj Napoca. Zavier Simpson este noul conducător de joc al campioanei

  • U-BT Cluj Napoca, campioana României la baschet masculin, a anunţat vineri că „a rezolvat şi problema conducătorului de joc”.
  • Ardelenii se întăresc direct din NBA, prin transferul lui Zavier Marquis Simpson.
Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului Din NBA, direct la U-BT Cluj Napoca. Zavier Simpson este noul conducător de joc al campioanei

Sursa foto: Instagram, pagina oficială U BT

Acesta are 27 de ani, este născut pe 11 februarie 1997 şi măsoară 1.83 metri. Zavier este originar din oraşul Lima, statul Ohio, şi a absolvit colegiul Michigan. În colegiu a fost numit de două ori în Second-Team All-Big Ten şi s-a regăsit, în 2019, în cea mai bună echipă defensivă a conferinţei Big Ten.

În noiembrie 2020, baschetbalistul a semnat un contract cu Los Angeles Lakers, apoi şi-a continuat cariera în G-League, la Oklahoma City Blue. În cele din urmă, Zavier a făcut pasul spre NBA în primăvara lui 2022, semnând un angajament cu Oklahoma City Thunder. El s-a remarcat încă de la debutul consemnat împotriva celor de la Portland Trail Blazers, când a izbutit 10 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări şi 2 capace.

Conducătorul de joc a mai făcut meciuri bune împotriva lui Utah Jazz şi Los Angeles Clippers, totalizând 4 apariţii în maioul celor de la City Thunder, cu statistici de 11.0 puncte, 7.5 pase decisive şi 5.3 recuperări.

Totodată, Simpson a mai jucat pentru Grises de Humacao (Puerto Rico) şi Motor City Cruise (G-League), în sezonul precedent. Zavier a fost unul dintre cei mai productivi jucători din ediţia anterioară a G-League, contabilizând medii de 19.5 puncte, 8.3 pase decisive şi 4.8 recuperări.

Drept urmare, în primăvară a fost din nou ales de către o franciză din NBA, şi anume Memphis Grizzlies. Noul nostru conducător de joc a evoluat în 7 meciuri disputate în ultima parte a stagiunii şi a strâns statistici de 6.0 puncte, 3.6 pase decisive şi 2.9 recuperări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici