Dinamo Bucureşti debutează joi în noul sezon al Champions League la handbal masculin

Campioana naţională a Ligii Zimbrilor, Dinamo Bucureşti, va debuta joi seara, de la ora 19:45, în primul meci din grupele EHF Champions League. „Dulăii” se vor confrunta cu danezii de la Fredericia HK într-o partidă ce se va desfăşura în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Urmărește
172 afișări
Imaginea articolului Dinamo Bucureşti debutează joi în noul sezon al Champions League la handbal masculin

Dinamo Bucureşti debutează joi în noul sezon al Champions League la handbal masculin

Dinamo Bucureşti, echipă cu 8 prezenţe anterioare în grupele EHF Champions League, revine în competiţia de top după ce, în sezonul trecut, a jucat în EHF European League, ajungând până în finală. Principala schimbare în echipa din capitală este pe banca tehnică, unde spaniolul David Davis îl înlocuieşte pe Xavi Pascual, care a plecat la Veszprém. Dinamo a semnat, printre alţii, cu conducătorul de joc islandez Haukur Thrastarson, provenit de la Kielce, pentru a compensa plecarea lui Luka Cindric, care a plecat şi el la Veszprém.

Fredericia HK va debuta în această ediţie a EHF Champions League şi va avea primul meci internaţional din istoria sa. Echipa antrenată de Gudmundur Gudmundsson, câştigător al Cupei EHF cu Rhein-Neckar Löwen în 2013 şi campion olimpic cu Danemarca în 2016, a pierdut finala campionatului danez în sezonul trecut, la un singur gol, în meciul decisiv cu Aalborg.

„Echipele scandinave joacă întotdeauna un handbal dur, fizic, şi, indiferent cu cine te confrunţi, meciurile împotriva lor nu sunt niciodată uşoare”, a declarat Ali Zein, inter stânga la Dinamo Bucureşti, pentru site-ul oficial EHF.

„Fredericia este nouă în Liga Campionilor EHF, dar va fi un adversar dificil. Antrenorul lor, Guðmundur Guðmundsson, este foarte experimentat, aşa că mă aştept ca ei să fie bine pregătiţi şi disciplinaţi. Dar, în ciuda acestui fapt, am încredere în echipa noastră, mai ales cu sprijinul fanilor noştri. Nu va fi un meci uşor, dar suntem pregătiţi să ne ridicăm la înălţimea provocării şi să obţinem rezultatul de care avem nevoie", a adăugat jucătorul egiptean.

Dinamo Bucureşti face parte din Grupa A a EHF Champions League, alături de Paris Saint-Germain Handball, Sporting CP, Füchse Berlin, Veszprém HC, Orlen Wisła Płock şi Eurofarm Pelister.

Campioana en-titre a României şi deţinătoarea Cupei şi Supercupei României, Dinamo a avut un început de sezon promiţător, înregistrând două victorii în Liga Zimbrilor: 34-26 împotriva CSM Constanţa şi 30-25 în faţa Politehnicii Timişoara.

Fredericia HK vine după o victorie în Cupa Danemarcei, 32-25 cu Midtjylland, dar a pierdut în prima etapă a sezonului în faţa lui Holstebro, cu 28-29. Aceasta va fi prima întâlnire oficială între cele două echipe în competiţiile europene.

Dinamo Bucureşti are un bilanţ de 32 de victorii, 7 egaluri şi 41 de înfrângeri în cele 80 de meciuri disputate anterior în grupele EHF Champions League.

Media de vârstă a echipei este de 26,7 ani, cu Ali Zein având cea mai mare experienţă, la 33 de ani, în timp ce Stanciuc şi Cozmaciuc sunt cei mai tineri, având 20 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici