Dinu: Am şi varianta plecării

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, miercuri seară, că se gândeşte şi la varianta plecării de la clubul unde a activat atât ca jucător, cât şi ca tehnician şi conducător dacă lucrurile nu se vor aşeza la gruparea "alb-roşie" şi nu va exista o strategie pe termen lung.

Urmărește
6 afișări
Imaginea articolului Dinu: Am şi varianta plecării

Dinu: Am şi varianta plecării (Iagine: Mediafax Foto)

"S-au făcut speculaţii, că m-aş fi săturat de culorile lui Dinamo, nu este adevărat. Fiecare om îşi judecă viaţa. Nu am spus că plec sau că nu îmi asum responsabilitatea. Trebuie să revenim la ce înseamnă cu adevărat o echipă competitivă. Dacă se urmăreşte o strategie pe termen lung, nu sunt om care să plec de la greu. Când văd că se întâmplă anumite lucruri, te gândeşti pe undeva să-ţi cauţi un alt loc. Am şi această variantă în minte, dacă nu se aşează lucrurile şi nu reuşeşti o reconstrucţie, o judecare, o strategie. Dacă nu se face ceva serios - şi mi se oferă ceva serios undeva - mă gândesc şi la varianta plecării, pot încă împlini un proiect fotbalistic. Nici eu n-aş vrea, dar uneori trebuie să cauţi o altă emulaţie dacă vezi că lucrurile nu se mişcă", a spus Dinu la emisiunea Fanatik Show de la Telelsport.

Cornel Dinu a afirmat că varianta plecării nu are nicio legătură cu venirea lui Mircea Rednic, cu care susţine că nu a avut în trecut niciun clinci. "După euforia câştigării titlului, a existat o cedare a exigenţelor în pregătirea de vară a echipei, ăsta e singurul lucru pe care l-am spus. Nu am nicio problemă să lucrez cu cineva, dacă se respectă competenţa profesională", a comentat el.

Dinu a vorbit şi despre înfrângerea suferită de Dinamo în meciul cu Pandurii, scor 1-2, miercuri, pe teren propriu, în etapa a XXVIII-a a Ligii I, criticându-i pe jucătorii "alb-roşii". "Iordache s-a distrat cu Georges Blay, îl dribla când voia, lipsă de profesionalism. E vorba de lejeritate din partea jucătorilor, Cristea a executat penaltiul cu lejeritate. Când e zbucium, te mai pedepseşte şi soarta. Rămân consecvent, să încercăm să salvăm pe termen scurt, şi anume o calificare în cupele europene. De plecarea lui Mulţescu n-am ştiut, am fost pus în faţa unui fapt împlinit", a spus oficialul dinamovist.

Cornel Dinu a făcut referire şi la responsabilităţile sale la Dinamo: "În toată lumea se lucrează în echipă, manager, antrenor... Am considerat că o idee e mai importantă decât un antrenor. Până în 7 mai mă menţin la ce m-am angajat, să supervizez echipa tehnică, cu un obiectiv încă posibil, cupele europene. Mi-am asumat răspunderea la ce m-am angajat în noiembrie, o cupă europeană, mai mult nu se poate realiza acum. Nu e vorba de ignorat, dar s-au discutat unele lucruri şi nu s-au făcut".

Dinu a adăugat că a avut miercuri "o dicuţie sinceră" cu preşedintele executiv Cristian Borcea, vorbind şi despre echipa competitivă creată în trecut, cu jucători precum Mihalcea, Florentin Petre, Marius Niculae, Tararache. Totodată, administratorul delegat l-a criticat pe Cristi Borcea, despre care a spus că este un suporter cu putere managerială. "Acea echipă costa anual 500.000 de dolari, contractele jucătorilor. Vin jucători care nu confirmă şi iau bani mulţi. Zice: aveţi dreptate. El ştie lucrurile astea. Deoarece este suporter, Borcea nu vede întotdeauna realitatea pură, uneori să fii suporter cu putere managerială e un lucru periculos", a spus Dinu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici