- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dinu: Delaţiunea este precum prostituţia
Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că delaţiunea şi turnătoria practicată de foştii sportivi către Securitate era precum prostituţia.
Dinu: Delaţiunea este precum prostituţia (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)
"Delaţiunea e de când lumea.Turnătoria semenului este exact ca aşa zisa cea mai veche meserie din lume, prostituţia. Dacă nu cumva ambele au apărut în acelaşi timp. Este vorba de o prostituţie morală, faptică, diferită de cea care presupune prostituţia femeii. Dar de aceeaşi gravitate. Era vorba de nişte escroci educaţi de securitate. Aşa-zişii băieţi descurcăreţi. Mulţi dintre ei, cei care lucrau la contra-informaţii astăzi sunt milionari. Indiferent ce mi s-ar spune, pentru faptul că te-ai aşezat la masă şi ai scris eşti bun de plată. Chiar dacă ai scris de bine despre un coleg înseamnă că ai colaborat cu un sistem, degeaba dreg unii busuiocul. Eu nu am scris niciodată, chiar dacă întrebau unii pe acolo", a declarat Dinu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar: VOTEAZĂ AICI
-
Casele de pariuri din SUA îl consideră favorit la alegeri pe Donald Trump
-
Italia se înarmează. Guvernul intenţionează să cheltuiască 8,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de tancuri
-
Românii ar putea plăti mai puţine taxe pe salariu
Oficialul grupării "alb-roşii" spune că securiştii angajaţi la Dinamo şi Steaua proveneau de la servicii de informaţii diferite şi că nu ştie cine ar fi putut să scrie note informative despre fostul selecţioner Anghel Iordănescu.
"Nu ştiu cine ar fi putut să-l toarne pe Iordănescu, erau servicii diferite. Ei aveau DIA, iar la noi, era un fel de 215, un serviciu de contraspionaj. Dar atunci se mergea foarte mult pe preîntâmpinarea infracţiunii penale. Veneau şi ne spuneau «Bă, să nu iei valută, să nu faci aia, să nu rămâi în străinătate». Erau chestiuni cunoscute. Dar mai scăpau unii, cum a fost cazul lui Sătmăreanu", a declarat Dinu.
Cornel Dinu: Pericolul real nu era în sport
"Aceste dezvăluiri sunt făcute pentru a distrage atenţia. Nu fac bine deloc. Reînvie nişte momente care ar trebui uitate şi trecute sub tăcere. Pericolul real nu era în sport. Nu sportivii au făcut averi. Ar fi interesant dacă s-ar face cunoscuţi oamenii de afaceri, milionarii sau politicienii care au avut un trecut mult mai dureros şi mai agresiv decât sportivii români", a mai spus Dinu.
În ultimele zile, presa a relatat despre existenţa mai multor dosare la CNSAS, potrivit cărora foşti jucători sau oameni de fotbal au fost informatori ai Securităţii.
Primul caz a fost cel al fostului internaţional Gheorghe Popescu, care, potrivit cotidianului Adevărul, a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989, el figurând în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii cu numele conspirativ de "Petrescu". Gheorghe Popescu a negat aceste informaţii.
A urmat Rodion Cămătaru, care conform gsp.ro a fost recrutat oficial de Securitate în anul 1981, la 23 de ani, având numele de cod "Doru". Potrivit dosarului de la CNSAS, lui Rodion Cămătaru i se atribuie note informative despre colegi şi antrenori.
Apoi, a venit rândul vicepreşedintelui (LPF), Alexandru Boc, despre care s-a relatat în presă şi în anii trecuţi că a fost colaborator al Securităţii. Cotidianul Adevărul a scris, joi, că Boc figurează în arhivele CNSAS ca având dosar de informator al Securităţii, el transmiţând în perioada 1984-1986 "peste 20 de informări".
Potrivit sursei citate, din 1969 Alexandru Boc a fost informatorul Miliţiei, iar din 1984 a fost racolat de Securitate, numele său conspirativ fiind "Costel Alexandrescu".
"Boc a oferit «peste 20 de informări cu valoare operativă», într-o majoritate covârşitoare privind activitatea cetăţenilor străini cu care intra în contact. Relaţia lui Alexandru Boc cu Securitatea a fost în permanenţă una croită pe sistemul urmărit-urmăritor. «Costel Alexandrescu» oferea rapoarte informative, însă era, în acelaşi timp, filat, trăgând după sine moştenirea unei activităţi infracţionale ce bulversa, nu de puţine ori, autorităţile: trafic cu aur şi benzină, deţinere de valută şi violenţă domestică", scrie sursa citată.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO