Dinu Gheorghe: Am reuşit să ne apropiem şi să respectăm jucătorii mai mult decât alţii

Preşedintele FC Braşov, Dinu Gheorghe a declarat că venirea unor jucători "cu nume" nu este o pură întîmplare, ci un fapt care i se datorează în primul rând lui Răzvan Lucescu, antrenor care a ştiut întotdeauna să îşi apropie fotbaliştii cu care lucrează.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Dinu Gheorghe: Am reuşit să ne apropiem şi să respectăm jucătorii mai mult decât alţii

Dinu Gheorghe: Am reuşit să ne apropiem şi să respectăm jucătorii mai mult decât alţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Poate multă lume nu crede, dar în perioada în care Rapidul obţinea acele performanţe formidabile, Răzvan şi cu mine am reuşit să ne apropiem de jucători, poate mai mult decât se întămplă la alte cluburi. Asta conteaza enorm în relaţia pe care o avem cu fotbaliştii. Sunt relaţii bazate pe respect şi amiciţie. De câte ori putem, noi îi ajutăm pentru că aşa consider că este normal. Sunt convins că aceste lucruri vor dura. În ceea ce îl priveşte strict pe Dani Coman, eu i-am spus de foarte mult timp, ca atunci când va pleca de la Rapid, să ia în calcul şi varianta FC Braşov. Noi doar am profitat de faptul că Dani a fost declarat jucator liber de contract, dar şi de faptul ca el nu s-a înţeles cu alte cluburi mai «emancipate» decât al nostru", a declarat Dinu Gheorghe, pentru site-ul oficial al clubului.

Oficialul braşovean confirmă declaraţiile patronului Ioan Neculaie, conform căruia la FC Braşov se vor transfera doar valori. "Nu am ascuns faptul că ne mai trebuie un atacant valoros, care să marcheze, pentru că nu este normal să creăm în medie cam patru ocazii de gol pe meci, iar la finalul turului să avem doar 13 goluri marcate. Acest lucru a fost punctul nevralgic al echipei în turul campionatului, pentru că am ratat foarte, foarte mult. Încercăm sa aducem un atacant de valoare, care să nu aibă nevoie de nicio perioadă de adaptare, care să fie acomodat cu Liga I. Am încercat şi facem în continuare eforturi să-l aducem pe Ionuţ Mazilu de la Dnper, dar dacă nu vom reuşi, avem şi alte soluţii de rezervă", a mai spus preşedintele grupării FC Braşov.

Dinu Gheorghe este de părere că în fotbalul românesc a fost întotdeauna "criză financiară", multe cluburi "trăind de pe o zi pe alta". "Întotdeaua a fost o criză finaciară în fotbalul românesc. Acum se vorbeşte foarte mult despre asta, dar în afară de 2-3 echipe, care nu au avut probleme deosebite, marea majoritate a cluburilor au trăit de pe o zi pe alta. Banii se aduna greu pentru a fi investiţi în fotbal. Văd că se vorbeşte foarte mult în această perioadă de o plafonare a salariilor jucătorilor. Cred că ar trebui ca această masură să fie luată mai întâi de cluburile care au escaladat aceaste salarii. Mă refer aici la Timişoara, care a compensat probabil, lipsa de palmares prin aceste salarii exorbitante. Mai sunt şi alte cluburi care, din câte ştiu eu, plătesc sume foarte mari de bani: CFR Cluj, FC Vaslui, Steaua, Rapid, Dinamo. Dar aceste lucruri nu mă privesc pe mine şi nu am de ce sa comentez mai mult. Sunt convins că nu o sa fie simplu în perioada următoare pentru multe formaţii. Noi sperăm să păstram un echilibru la Braşov, unde spun eu că am reuşit şi pentru că am păstrat un nivel salarial acceptabil. Nu avem probleme deosebite în acest moment, ci doar datorii normale, curente...".

Preşedintele braşovean a precizat că îşi doreşte ca în retur echipa să ajungă la 60-62 de puncte acumulate. "Îmi doresc să obţinem cel puţin cu 12 puncte mai mult decât în turul campionatului. Aş vrea să terminam campionatul cu 60-62 de puncte. Eu spun că avem forţa să atingem acest obiectiv", a încheiat Dinu Gheorghe.

Citeşte şi:

Dani Coman a semnat cu FC Braşov

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici