Dinu Gheorghe: Copos şi Taher au vrut să se păcălească unul pe altul

Preşedintele grupării FC Braşov, Dinu Gheorghe, a declarat, miercuri, la Aeroportul Henri Coandă, că George Copos şi Fathi Taher au vrut să se păcălească unul pe altul în tranzacţia de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid şi în cele din urmă au rămas păcăliţi amândoi.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Dinu Gheorghe: Copos şi Taher au vrut să se păcălească unul pe altul

Dinu Gheorghe: Copos şi Taher au vrut să se păcălească unul pe altul

"Copos nu joacă niciun teatru, are foarte multe pe cap, nu are timp să facă scenarii cu păcăleli, nepăcăleli. La Rapid s-au păcălit unul pe altul. Au vrut să se păcălească unul pe altul şi au rămas păcăliţi amândoi. Nu ştiu ce a urmărit fiecare, ce a gândit fiecare, dar e păcat că s-a ajuns aici. A ajuns Rapid un subiect de presă şi nu era momentul", a spus oficialul clubului braşovean care până în 2006 a ocupat funcţia de preşedinte al FC Rapid.

Dinu Gheorghe consideră că gruparea giuleşteană a ajuns în situaţia actuală din cauza greşelilor făcute de patroni şi conducători. "Adevărul este însă că s-au făcut greşeli foarte mari. Acum depinde ce urmări sunt. S-au făcut greşeli din toate punctele de vedere. Toată lumea a greşit, şi patronii, şi cei care au condus. Nu a greşit un singur om, nu a greşit portarul de la baza Pro Rapid, au greşit cei care au avut putere de decizie. Păcat, pentru că au avut vara trecută o conjunctură nemaintâlnită la Rapid", a explicat Gheorghe.

Preşedintele clubului ardelean susţine că George Copos nu intenţionează să se retragă din fotbal. De asemenea, el a precizat că nu se pune problema întoarcerii la Rapid. "Chiar aseară am vorbit cu George, nu vrea să se retragă din fotbal, însă a scăpat hăţurile şi e greu să mai pună mâna pe ele acum. Sau pune mâna pe ele şi îl frig foarte tare. Eu n-am cu ce să-l ajut pe George. Decât cu un sfat sau ceva. Eu am altă treabă. Dar nu să mă întorc. Pentru mine Rapid este un drum fără întoarcere, am spus asta de când am plecat", a menţionat oficialul braşovean.

Emiterea de obligaţiuni către suporteri nu este în opinia lui Dinu Gheorghe o soluţie pentru a scoate FC Rapid din criza financiară. "Nu ştiu dacă se poate aşa ceva, dacă este legiferat acest sistem de a lua bani de la suporteri. Nu ştiu dacă sunt cotaţi la bursă. Eu nu ştiu ce vor să facă, dar nu cred că va fi o reuşită. Nu cred că în România suporterul are educaţia să participe la asemenea acţiuni. Am să iau şi eu o acţiune dacă se va vinde. E normal, am lucrat acolo atâţia ani şi dacă pot să ajut cu o acţiune, nu este nicio problemă", a afirmat oficialul.

Suporterii giuleşteni se simt frustraţi de ceea ce se întâmplă la Rapid şi de aceea vor organiza mitingul programat sâmbătă, este de părere preşedintele clubului braşovean. "Probabil că suporterii vor şi ei să intervină. La Rapid întotdeauna suporterii au avut un rol important, nu un cuvânt de spus cum am înţeles că şi-ar dori acum. Acum se simt şi ei frustraţi pentru că nu e normal ce se întâmplă. Şi cred că pentru toată lumea e aşa. Dar nu ştiu cât va ajuta acest miting o să-l facă suporterii, cheia este tot la cei care trebuie să aducă nişte bani sau să facă rost de bani", a spus preşedintele.

Dinu Gheorghe este optimist în ceea ce priveşte revenirea echipei giuleştene. "Rapid va reuşi să-şi revină, dar nu ştiu în cât timp. Având în vedere cum se prezintă lucrurile, Rapid probabil o să facă un pas înapoi. Au totuşi un lot foarte bun şi dacă au ceva susţinere pot să facă o figură bună şi anul ăsta. Dar nebuloasa asta cu cine dă banii rămâne mai departe", a precizat Gheorghe.

Preşedintele FC Braşov a adăugat că ar fi dispus să aducă şi alţi jucători de la Rapid, dar numai dacă vin liberi de contract. "Nu ştiu dacă mai vin jucători de la Rapid. Cu bani nu mai luăm. Putem să-i ajutăm cu prietenia pe cei de la Rapid, cu un sfat, dar cu bani nu. Dacă sunt oportunităţi de ce nu aducem?", a declarat oficialul grupării ardelene.

La sfârşitul lunii martie, Copos a încheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA în schimbul a aproximativ 13 milioane de euro. Conform contractului, Taher se obliga să finanţeze gruparea giuleşteană, lucru realizat prin împrumuturi de aproximativ opt milioane de euro, bani cheltuiţi în principal pentru transferuri de jucători. În luna octombrie, Fathi Taher a sistat în totalitate finanţarea FC Rapid, care a intrat astfel într-o acută criză financiară. Doi dintre cei patru componenţi ai Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Alexandru Bunea, şi Constantin Zotta, au demisionat din cauza problemelor financiare cu care se confruntă gruparea giuleşteană. Totodată, Zotta a demisionat şi din funcţia de director general al clubului.

Citeşte şi:

Copos a anunţat vânzarea către Taher a pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici