Dinu Gheorghe: Vom rezilia contractul cu firma de pază stelistă

Preşedintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat, vineri, la Sport.ro, că gruparea giuleşteană va rezilia contractul cu firma de protecţie şi pază Sheleter Security, despre care a spus că este "stelistă", în urma incidentelor de la partida din sferturile de finală ale Cupei României.

Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului Dinu Gheorghe: Vom rezilia contractul cu firma de pază stelistă

Dinu Gheorghe: Vom rezilia contractul cu firma de pază stelistă (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Dinu Gheorghe a afirmat că Shelter Security este o firmă "stelistă" deoarece le-a facilitat suporterilor grupării "roş-albastre" accesul cu materiale pirotehnice în incinta stadionului. Shelter Security asigură paza şi la stadionul Steaua.

"O să dau firma de pază în judecată, pe cale civilă, pentru că nu şi-au respectat obligaţiile contractuale, că nu au făcut controlul cum trebuia făcut. Din păcate am făcut o greşeală, am angajat o firmă de pază care este total stelistă, pentru că cei de la Steaua nu puteau intra în stadion fără complicitatea agenţilor de pază. Facturi ştiu să-mi trimită la fiecare meci, dar să îşi facă şi ei treaba. În mod cert, luni vom rezilia contractul şi îi vom acţiona în justiţie, pentru că nu se mai poate aşa", a spus Dinu Gheorghe.

Dinu Gheorghe a precizat că în urma incidentelor de la meciul cu Steaua, Rapid va trebui să plătească amenzi de peste 150.000 de lei, dar a menţionat că se va îndrepta în instanţă împotriva firmei de pază pentru recuperarea datoriilor.

"Conform manualului de licenţiere trebuie să avem un contract cu o firmă de pază şi protecţie. Toate cluburile din Liga I, inclusiv Rapidul, au un astfel de contract care costă bani. La fiecare joc se întocmeşte un plan de măsuri care este aprobat de Jandarmeria Română. La meciul cu Steaua, Jandarmeria Română ne-a cerut să avem 200 de oameni de pază şi protecţie. Rapid a respectat asta. Jandarmeria a aprobat un plan de măsuri, iar apoi vine şi ne amendează. Să amendeze Jandarmeria şi Comisia de Disciplină firma de pază şi protecţie. Rapid plăteşte pentru serviciile de la acest joc peste 300 de milioane de lei vechi, acum plătim 400 de milioane amendă la ligă şi 100 de milioane de lei la Jandarmerie. Cu ce suntem noi de vină în calitate de club organizator? De ce trebuie să plătim de două ori? Pentru tot ce s-a întâmplat acum am pierdut 1,5 miliarde de lei vechi. Nici din bilete nu am luat atât", a subliniat Dinu Gheorghe.

Oficialul rapidist a adăugat că stadionul "Giuleşti-Valentin Stănescu" este depăşit moral.

"Stadionul din punctul meu de vedere nu mai corespunde cerinţelor actuale indiferent ce modernizări sau modificări s-ar face. Acest stadion ar trebui regândit din temelii. Nu sunt locuri de parcare, nu e loc pentru desfăşurarea activităţii de prevenire şi protecţie. E un stadion care nu e pentru vremurile pe care le trăim. Pe stadionul naţional sunt nişte costuri pe care nu ştim dacă le-am putea suporta, indiferent dacă vin 3.000 sau 50.000 de spectatori", a adăugat Dinu Gheorghe.

Comisia de Disciplină a FRF a decis, vineri, să suspende dreptul cluburilor Rapid şi Steaua de a organiza meciuri cu spectatori pentru o etapă, respectiv două, ca urmare a incidentelor de la partida din sferturile de finală ale Cupei României - Timişoreana.

Echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, joi, pe arena "Valentin Stănescu", cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Rapid, în sferturile de finală ale competiţiei.

Partida a fost întreruptă timp de aproximativ zece minute, în prima repriză, la scorul de 0-0, după ce fanii stelişti au aruncat cu petarde în teren şi înspre tribuna oficială a stadionului. În minutul 11 al partidei, suporterii stelişti au început să arunce cu petarde, torţe şi beţe de la steaguri pe teren, arbitrul Alexandru Tudor luând decizia de întrerupere a meciului.

Jucătorii formaţiei Steaua au mers în dreptul sectorului ocupat de fani, pentru a le cere să nu mai arunce cu petarde, iar ulterior au intervenit forţele de ordine, care i-au evacuat pe fanii stelişti pe la Peluza I. Mulţi dintre susţinătorii echipei Steaua au fost loviţi de jandarmi în timpul evacuării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici