Dinu: În ultimii ani echipele noastre sunt egale celor din Ucraina

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, vineri, la Sport.ro, că în ultimii ani echipele din România au fost la egalitate în ceea ce priveşte palmaresul cu cele ucrainene, considerând că formaţia "alb-roşie" are 50 la sută şanse de calificare în grupele Ligii Europa.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului Dinu: În ultimii ani echipele noastre sunt egale celor din Ucraina

Dinu: În ultimii ani echipele noastre sunt egale celor din Ucraina (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

"Adversarul aduce aminte de bătălia de la Poltava. E un adversar dificil pentru că fotbalul ucrainean are pe lângă aceste două mari firme, Şahtior Doneţk şi Dynamo Kiev, alte 7-8 echipe puternice, în care se investeşte masiv. Chiar dacă se spune că nu au jucători străini sunt convins că au un lot omogen, sunt luptători, cu orgoliu. În ultimii ani, cu mici excepţii, echipele noastre sunt la egalitate la palmares cu cele din Ucraina. Dar acum să nu uităm că Ucraina ca şi Polonia sunt gazdele viitorului turneu final de campionat european şi au un fotbal în creştere ca interes la nivelul cluburilor. Eu cred că şansele sunt egale şi pentru unii şi pentru alţii, poate cu un uşor avantaj pentru Dinamo dacă ne gândim că va disputa primul meci în deplasare", a spus Dinu.

Oficialul dinamovist apreciază că echipa cipriotă AEK Larnaca ar fi fost un adversar mai accesibil pentru Dinamo. "Cred că echipa din Cipru cădea mai bine pe momentul actual al lui Dinamo, mai sunt retuşuri, mai sunt lucruri de făcut până la o concepţie de joc completă. Mai trebuie puţin timp şi retuşuri de ordin fizic, sper ca până la primul meci Dinamo să fie în plenitudinea forţelor", a mai spus Dinu.

Echipa Dinamo Bucureşti va întâlni formaţia ucraineană FC Vorskla Poltava în play-off-ul Ligii Europa, conform tragerii la sorţi de vineri, de la sediul UEFA de la Nyon. Turul se va disputa la 18 august, în Ucraina, iar returul în 25 august, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici