Djokovic, după ce a completat Golden Slam-ul: "Am pus totul în joc pentru a câştiga aurul olimpic"

Novak Djokovic a completat Golden Slam-ul carierei, sârbul în vârstă de 37 de ani învingându-l pe spaniolul Carlos Alcaraz într-o luptă magnifică în finala olimpică de simplu masculin, duminică, la Roland Garros.

Urmărește
1157 afișări
Imaginea articolului Djokovic, după ce a completat Golden Slam-ul: "Am pus totul în joc pentru a câştiga aurul olimpic"

După eşecurile de la Beijing, Londra, Rio de Janeiro şi Tokyo, Djokovic a câştigat aurul olimpic la Paris, învingându-l pe Alcaraz cu 7-6(3) 7-6(2) în arena Philippe Chatrier de la Roland Garros.

Djokovic a devenit al cincilea jucător care câştigă toate cele patru Grand Slam-uri la simplu şi titlul olimpic, după Rafael Nadal, Serena Williams, Andre Agassi şi Steffi Graf.

Djokovic pierduse de trei ori în semifinale la Jocurile Olimpice şi ştia că aceasta era ultima sa şansă realistă de a câştiga singurul titlu care îi lipsea din palmares. 

"A fost o luptă incredibilă şi a trebuit să joc cel mai bun tenis al meu. A fost corect să terminăm ambele seturi în tie-break", a declarat Djokovic emoţionat.

"Sincer, când ultima lovitură a trecut pe lângă el, a fost singurul moment în care m-am gândit că pot câştiga meciul", a adăugat sârbul.

"Mi-am pus inima, sufletul, corpul, familia - totul - în joc pentru a câştiga aurul olimpic. Să câştig aurul olimpic la 37 de ani, în sfârşit am reuşit. Mai presus de toate este pentru ţara mea. Mândria de a juca pentru Serbia", a spus cel care are 24 de Grand Slam-uri câştigate.

"În momentele dificile, el a reuşit ceva în plus", a spus Alcaraz, medaliat cu argint, printre lacrimi. "Merită această victorie. Mă doare să pierd aşa cum am pierdut, dar plec cu capul sus".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici