Djokovic îl domină pe Cobolli şi avansează în optimi de finală la Shanghai

Novak Djokovic a trecut cu brio ultimul test în căutarea celui de-al 100-lea titlu la nivel de turneu, marţi, când l-a învins categoric pe Flavio Cobolli cu 6-1, 6-2, avansând în optimi de finală la Shanghai Masters.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului Djokovic îl domină pe Cobolli şi avansează în optimi de finală la Shanghai

Djokovic îl domină pe Cobolli şi avansează în optimi de finală la Shanghai

Într-un meci care a contrastat complet cu debutul său împotriva americanului Michelsen, Djokovic a izbutit o victorie clară asupra lui Cobolli în prima lor întâlnire din circuitul ATP.

„De la început am avut un plan de joc clar a ceea ce trebuia să fac, rămânând agresiv şi încercând să folosesc fiecare minge scurtă pentru a lua iniţiativa în punct”, a spus Djokovic, pentru ATP Tour.

Sârbul şi-a îmbunătăţit statistica sezonului la 34-8 pe sezon. „Cobolli a fost evident epuizat după meciul de aseară [cu Stan Wawrinka]. Cred că asta şi-a pus amprenta, fizic, asupra lui astăzi”.

„Nu am jucat prea multe meciuri, cred că partea pozitivă în asta este că sunt proaspăt, aşa că sunt fericit să joc în fiecare zi, atâta timp cât este nevoie.”, a mai spus sârbul.

Djokovic îl va înfrunta în optimi pe Roman Safiullin, care a revenit de la un set şi un break pentru a-l învinge pe Frances Tiafoe, cap de serie numărul 13, într-o confruntare din turul al treilea. Safiullin a reuşit 51 de lovituri câştigătoare în drumul spre o victorie cu 5-7, 7-5, 7-6(5), câştigată în trei ore şi patru minute.

Întârzierile cauzate de ploaie la Shanghai au făcut ca fanii să fie nevoiţi să aştepte până marţi pentru a-l vedea pe cvadruplul campion în meciul din turul al treilea, dar au avut parte de o prestaţie de excepţie a lui Djokovic sub lumina reflectoarelor.

Djokovic, care îşi face prima apariţie la turneul chinez ATP Masters 1000 din 2019, a fost în formă încă de la început. El a reuşit 11 lovituri câştigătoare în primul set de 29 de minute, potrivit Infosys ATP Stats.

Cobolli a trecut peste furtuna care se apropia la începutul setului al doilea şi şi-a menţinut serviciul de două ori, dar Djokovic a ţinut piciorul pe acceleraţie pentru a câştiga pe serviciul italianului în al cincilea game.

Din acel moment, Djokovic a obţinut victoria şi şi-a consolidat speranţele de calificare la ATP Finals de la Torino. Sârbul ocupă în prezent locul opt în ATP Live Race To Turin, la 220 de puncte în spatele lui Andrey Rublev, locul şapte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici