Djokovic s-a calificat în sferturile de finală la Jocurile Olimpice pentru a patra oară în carieră

Sârbul Novak Djokovic a ajuns pentru a patra oară în carieră în sferturile de finală ale probei de simplu la Jocurile Olimpice. El l-a învins miercuri pe germanul Dominic Koepfer, cu 7-5, 6-3 şi pare decis să meargă cât mai departe în turneu.

Urmărește
389 afișări
Imaginea articolului Djokovic s-a calificat în sferturile de finală la Jocurile Olimpice pentru a patra oară în carieră

Djokovic s-a calificat în sferturile de finală la Jocurile Olimpice pentru a patra oară în carieră

Cu toate cele 24 de titluri de Grand Slam şi nenumărate alte distincţii, Jocurile Olimpice nu au fost niciodată accesibile jucătorului în vârstă de 37 de ani, pentru care o medalie de bronz rămâne singura sa amintire.

Parisul este, cel mai probabil, ultima sa şansă de a umple singurul loc neocupat din vitrina sa plină de trofee şi, până acum, totul merge conform planului la Roland Garros, deoarece nu a pierdut încă niciun set în trei runde.

După emoţiile victoriei sale din runda precedentă împotriva lui Rafael Nadal, atmosfera de pe terenul Philippe Chatrier a fost liniştită, Djokovic trecând fără probleme de Koepfer, în vârstă de 30 de ani, după unele probleme iniţiale.

Djokovic a obţinut un break la serviciu cu o lovitură rafinată, dar a returnat imediat avantajul.

Koepfer părea încrezător după cele patru victorii la simplu şi dublu obţinute până acum în turneul olimpic de tenis de la Roland Garros, dar şi-a anulat toată munca depusă la 5-6, când o încercare greşită de drop shot şi un backhand eronat i-au oferit setul lui Djokovic.

Germanul a avut nevoie de îngrijiri medicale la începutul setului al doilea, iar rezistenţa sa a dispărut rapid, Djokovic înregistrând a 16-a victorie din carieră la simplu la Jocurile Olimpice – cel mai mare număr de victorii obţinut de un jucător de când tenisul a revenit la Jocuri în 1988.

Următorul adversar al lui Djokovic este grecul Stefanos Tsitsipas, al optulea favorit, care s-a calificat în optimi învingându-l pe argentinianul Sebastian Baez.

Carlos Alcaraz, al doilea favorit, va încerca de asemenea să ajungă în sferturile de finală la simplu, mai târziu, când va juca împotriva lui Roman Safiullin, înainte de a reveni cu Nadal pentru un sfert de finală la dublu.

Toate cele patru sferturi de finală feminine sunt programate pentru miercuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici