Doroftei: România avea nevoie de un nou campion mondial

Fostul campion mondial la box profesionist, Leonard Doroftei, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX că România avea nevoie de un nou campion mondial în acest moment, după ce Lucian Bute a reuşit să câştige centura la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Doroftei: România avea nevoie de un nou campion mondial

Doroftei: România avea nevoie de un nou campion mondial

"Este o victorie binevenită, un nou campion mondial la box profesionist este exact ceea ce avea nevoie România în acest moment. Am avut emoţii alături de Bute şi am retrăit momentele când eu eram în ring şi luptam pentru titlul mondial. Pentru mine, în acea vreme a fost puţin mai greu, pentru că am boxat în America unde nu aveam publicul de partea mea. Cel mai greu este prima dată când boxezi pentru a câştiga titlul, apoi este mai uşor să ţi-l aperi. Depinde acum de Lucian ce vrea să facă în viitor: dacă vrea să-şi păstreze titlul mai multă vreme sau să şi-l pună repede în joc", a spus Doroftei.

Leonard Doroftei a apreciat că atuul lui Lucian Bute în meciul cu pugilistul columbian Alejandro Berrio a fost că a ştiut "să-şi dozeze efortul mai bine decât adversarul său": "În meciul de azi, Lucian a boxat bine, atuul lui a fost că a ştiut să-şi dozeze efortul mai bine decât adversar şi să lovească atunci când trebuie. În plus cred că Lucian şi-a dorit mai mult acest titlu mondial".

Doroftei crede că România ar mai putea avea în curând încă un campion mondial: Adrian Diaconu. "Diaconu a fost aproape să lupte pentru titlul mondial înaintea lui Bute, dar numai un ghinion l-a împiedicat să o facă. Când îşi va reveni, sunt convins că va putea să obţină un meci pentru titlul mondial", a mai spus fostul campion mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici